Dosadašnji fudbaler Radnika ide po titule sa Rozenborgom

Glas Srpske
Dosadašnji fudbaler Radnika ide po titule sa Rozenborgom

Trondhajm - Mladi štoper Radnika Besim Šerbečić (19) prešao je u redove višestrukog šampiona Norveške Rozenborga, čime je napravio veliki korak u karijeri.

Otkako je ušao u prvu postavu Radnika, Šerbečić je pokazao da se radi o velikom talentu, a na 17 utakmica u ligi iz prošle polusezone skrenuo je pažnju na sebe. Dobio je poziv i u A reprezentaciju BiH, a sve to je bilo dovoljno da ga Rozenborg kupi od tima iz Bijeljine, za još nepoznatu cifru. Ono što je sigurno je da bi naredne četiri godine trebalo da ostane u norveškom klubu, koji je čak 25 puta bio šampion ove države i redovno igra u Evropi. To će biti veliki test za Šerbečića.

- Veoma sam srećan što sam ovdje. Rozenborg je veliki klub i radujem se novom početku. Imam velika očekivanja, a prvi i najvažniji mi je da budem u timu. Nadam se i da će Rozenborg nastaviti sa titulama, ovdje se osjeti pobjednički mentalitet. Radujem se što ću upoznati klub još više i što ću biti u prilici da igram pred sjajnim navijačima - kazao je Šerbečić na predstavljanju.

On je rođen u Gračanici, a prije Radnika nastupao je za Zvijezdu iz Gradačca. Poslije Semira Memiševića, on je drugi veliki transfer Radnika u posljednjih nekoliko sezona, a treći bi uskoro mogao biti Dino Beširević, za kojeg ima dosta interesovanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana