Досадашњи фудбалер Радника иде по титуле са Розенборгом

Глас Српске
Досадашњи фудбалер Радника иде по титуле са Розенборгом

Трондхајм - Млади штопер Радника Бесим Шербечић (19) прешао је у редове вишеструког шампиона Норвешке Розенборга, чиме је направио велики корак у каријери.

Откако је ушао у прву поставу Радника, Шербечић је показао да се ради о великом таленту, а на 17 утакмица у лиги из прошле полусезоне скренуо је пажњу на себе. Добио је позив и у А репрезентацију БиХ, а све то је било довољно да га Розенборг купи од тима из Бијељине, за још непознату цифру. Оно што је сигурно је да би наредне четири године требало да остане у норвешком клубу, који је чак 25 пута био шампион ове државе и редовно игра у Европи. То ће бити велики тест за Шербечића.

- Веома сам срећан што сам овдје. Розенборг је велики клуб и радујем се новом почетку. Имам велика очекивања, а први и најважнији ми је да будем у тиму. Надам се и да ће Розенборг наставити са титулама, овдје се осјети побједнички менталитет. Радујем се што ћу упознати клуб још више и што ћу бити у прилици да играм пред сјајним навијачима - казао је Шербечић на представљању.

Он је рођен у Грачаници, а прије Радника наступао је за Звијезду из Градачца. Послије Семира Мемишевића, он је други велики трансфер Радника у посљедњих неколико сезона, а трећи би ускоро могао бити Дино Беширевић, за којег има доста интересовања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана