Dominacija odbojkaških ekipa iz Brčkog

Danijel Radujković
Dominacija odbojkaških ekipa iz Brčkog

Brčko - Ekipe Bimal Jedinstva i Mladosti pokazale su da se u Brčkom definitivno igra najbolja odbojka u BiH, pošto su nakon trofeja u Kupu BiH osvojile titule šampiona.

Objema ekipama bila su dovoljna dva meča da u finalu plej-ofa savladaju ekipe Gacka koje su se morale zadovoljiti drugim mjestom u obje konkurencije. Nakon pobjede u Hercegovini odbojkašice Bimal Jedinstva bile su bolje i na svom terenu u vrlo interesantnoj utakmici sa 3:1 (25:20, 25:27, 30:28, 25:20). One su tako potvrdile da su neprikosnovene u BiH, pošto ove sezone nisu doživjele nijedan poraz, ni tokom ligaškog dijela takmičenja ni u plej-ofu. Ova titula bila im je deveta u nizu.

- Nikada nismo imali lošiji sastav, ali prošli smo odlično na kraju. Imali smo mnogo nedaća tokom priprema zbog poplava, nismo imali dvoranu tri mjeseca, bilo je dosta povreda ključnih igračica tokom sezone. Naš kapiten je tek je u finalnoj seriji do svoj doprinos. Sve je loše krenulo, ali najbolje se završilo. Sezona je bila dobra, nismo imali poraza i samo dva izgubljena seta. Došli smo do devete vezane titule i sada imamo još veći teret da je odbranimo iduće sezone - kazao je trener Jedinstva Goran Hadžić.

Brejk iz prve utakmice u Gacku potvrdili su i odbojkaši Mladosti, koji su istim rezultatom kao i Jedinstvo slavili u revanšu sa 3:1 (25:21, 25:19, 21:25, 25:16). Oni su takođe odbranili titulu od prošle godine i potvrdili prvo mjesto iz ligaškog dijela Premijer lige.

- Svi u klubu smo stvarno prezadovoljni rezultatom ove sezone. Ostvarili smo cilj da odbranimo titulu u prvenstvu, kao i dva kupa, a sve je to praćeno odličnom igrom u evro takmičenjima. Tamo smo napravili iskorak. Zadatak za iduću sezonu nam je da ostavimo okosnicu ekipe, da ne bude prevelikih promjena, a možda da dovedemo par pojačanja. Sezona je bila teška i naporna. Veoma je teško držati kontinuitet igre čitave sezone Presrećan sam zbog momaka - istakao je trener Mladosti Branko Mišić.

Plej-aut

Nekadašnji velikan ekipa Modriče ispala je iz Premijer lige BiH, a ista sudbina zadesila je i ekipu Bosne iz Kalesije u muškoj konkurenciji. Plasman u Premijer ligu obezbijedile su ekipe Ljubinja i Gradina Herceg iz Srebrenika. Što se tiče dama, društvo najboljih napustile su odbojkašice Vogošće i HE na Drini. Njih će zamijeniti ekipe Dervente i Bosne iz Kalesije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana