Докић: Бићемо још бољи

Душан Репија
Докић: Бићемо још бољи

Дервента - Четири узастопне побједе и треће мјесто на табели послије осам одиграних мечева, са само бодом заостатка за водећим Челиком резултат је који су остварили рукометаши Дервенте у Премијер лиги БиХ.

Они су тако, упркос бројним промјенама играчког кадра, наставили тамо гдје су стали прошле сезоне када су били једно од најпријатнијих изненађења првенства. Екипу је у љетњем прелазном року напустило неколико носилаца игре прошле сезоне, али су и појачања оправдала очекивања. То су прије свега рукометаши Слоге из Добоја, који су у Дервенти на позајмици до краја године, пошто је њихов матични клуб "заледио" статус у Премијер лиги.

- Сви смо задовољни, како резултатима, тако и односом играча према обавезама. Момци који су дошли одлично су се уклопили, права смо екипа и то даје резултате - рекао је тренер Зоран Докић.

Паузу у првенству он ће искористити да би са својим ученицима још унаприједио игру.

- Као што сам и најавио, вјерујем да ћемо играти све боље како првенство одмиче. Од почетка играмо без притиска, људи који воде клуб знају наше могућности, што је такође врло битно - рекао је Докић.

Бек Горан Лукић је уз одличног голмана Драгана Старчевића стуб одбране Дервенћана.

- Напоран рад крунисали смо са четири узастопне побједе. Посебно тешко било је у Тузли, али смо одиграли зрело и искусно и уз одличног Старчевића, који је наше највеће појачање, дошли до важних бодова. Ту су још искусни Спасоје Пекић и Мирко Марчета, али и сви остали момци дају свој допринос - рекао је Лукић.

Зрињски и Коњух

Серију побједа Дервенћани имају прилику да наставе у идућа два кола пошто су оба пута домаћини.

- Прво играмо са Зрињским, који је подмладио екипу што се посебно види када играју на гостовањима, а затим са Коњухом. Евидентно је да екипа из Живиница није на нивоу из претходних сезона, али не смијемо да се опустимо. Само озбиљним приступом у сваком мечу можемо да дођемо до добрих резултата - рекао је тренер Дервенте Зоран Докић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана