Dogovor sa “Džajom” zakasnio deset dana

Darko Pašagić
Dogovor sa “Džajom” zakasnio deset dana

Banjaluka - Još aktuelna uprava Borca i vlasnik FK “Džaja” Milivoje Glišić konačno su našli rješenje o načinu isplate duga od 594.000 maraka, ali na žalost po sve pristalice Banjalučana ovaj dogovor, zakasnio je desetak dana.

Naime, Borac na ponovljenoj sjednici Drugostepene komisije za licenciranje FS BiH nije dobio dozvolu za nastup u Premijer ligi BiH, a najveći razlog za to je bio upravo dug prema “Džaji”. Da je dogovor postignut potvrđeno je i sa Gradskog stadiona, što je rekao i Glišić.

- U završnoj smo fazi dogovora i gotovo je izvjesno da smo konačno našli rješenje. Do njega smo došli uz popuštanje sa obje strane i žao mi je što, kako se narodski kaže, ranije nije bilo dovoljno pameti - rekao je Glišić.

Ipak, biće ovo gotovo sigurno Pirova pobjeda Banjalučana, kojima je posljednja nada sjednica Izvršnog odbora FS BiH 19. juna. Veliki preokret mogao bi da se desi samo čudom. Lakši dio posla je da Borac uputi molbu da se njihov slučaj još jednom preispita na sjednici Izvršnog odbora. Ukoliko prođu prvi filter, treba da uvjere Izvršni odbor da su ispunili sve uslove koje ranije nisu i zbog kojih nisu dobili licencu. I na kraju im ostaje ono najteže, da čak 12 od 15 članova glasa za njihov ostanak u Premijer ligi. To je najveći problem kada se zna da je u njemu samo pet predstavnika iz FS RS (prvi potpredsjednik Milorad Sofrenić, Mile Kovačević, Dragan Kulina, Zlatko Spasojević i Ranko Vučković), te deset iz reda druga dva naroda - šest muslimana (predsjednik Elvedin Begić, Muhamed Begagić, Irfan Durić, Nurdin Peštalić, Muhidin Raščić, Midhet Sarajčić) i četiri Hrvata (drugi potpredsjednik Ivan Beus, Mato Jozić, Ivan Perić i Dragan Soldo). Ipak, dok god ima nade vrijedi se boriti, ali ostaje bar za sada tajna zašto je dogovor sa “Džajom” zakasnio deset dana i ko je za to kriv.

Skupština

Skupština kluba trebalo je da bude održana 11. juna, ali će biti prolongirana za nekoliko dana. Kao što je poznato, predsjednik Borca Branko Kovačević je 31. maja rekao da će svoj mandat dati na raspolaganje delegatima. Za sada od toga neće biti još ništa, jer prema našim saznanjima, još nema kandidata za mjesto prvog čovjeka velikana iz Platonove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana