Договор са “Џајом” закаснио десет дана

Дарко Пашагић
Договор са “Џајом” закаснио десет дана

Бањалука - Још актуелна управа Борца и власник ФК “Џаја” Миливоје Глишић коначно су нашли рјешење о начину исплате дуга од 594.000 марака, али на жалост по све присталице Бањалучана овај договор, закаснио је десетак дана.

Наиме, Борац на поновљеној сједници Другостепене комисије за лиценцирање ФС БиХ није добио дозволу за наступ у Премијер лиги БиХ, а највећи разлог за то је био управо дуг према “Џаји”. Да је договор постигнут потврђено је и са Градског стадиона, што је рекао и Глишић.

- У завршној смо фази договора и готово је извјесно да смо коначно нашли рјешење. До њега смо дошли уз попуштање са обје стране и жао ми је што, како се народски каже, раније није било довољно памети - рекао је Глишић.

Ипак, биће ово готово сигурно Пирова побједа Бањалучана, којима је посљедња нада сједница Извршног одбора ФС БиХ 19. јуна. Велики преокрет могао би да се деси само чудом. Лакши дио посла је да Борац упути молбу да се њихов случај још једном преиспита на сједници Извршног одбора. Уколико прођу први филтер, треба да увјере Извршни одбор да су испунили све услове које раније нису и због којих нису добили лиценцу. И на крају им остаје оно најтеже, да чак 12 од 15 чланова гласа за њихов останак у Премијер лиги. То је највећи проблем када се зна да је у њему само пет представника из ФС РС (први потпредсједник Милорад Софренић, Миле Ковачевић, Драган Кулина, Златко Спасојевић и Ранко Вучковић), те десет из реда друга два народа - шест муслимана (предсједник Елведин Бегић, Мухамед Бегагић, Ирфан Дурић, Нурдин Пешталић, Мухидин Рашчић, Мидхет Сарајчић) и четири Хрвата (други потпредсједник Иван Беус, Мато Јозић, Иван Перић и Драган Солдо). Ипак, док год има наде вриједи се борити, али остаје бар за сада тајна зашто је договор са “Џајом” закаснио десет дана и ко је за то крив.

Скупштина

Скупштина клуба требало је да буде одржана 11. јуна, али ће бити пролонгирана за неколико дана. Као што је познато, предсједник Борца Бранко Ковачевић је 31. маја рекао да ће свој мандат дати на располагање делегатима. За сада од тога неће бити још ништа, јер према нашим сазнањима, још нема кандидата за мјесто првог човјека великана из Платонове.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана