Dodik čestitao Đokoviću osvajanje Vimbldona

Srna
Dodik čestitao Đokoviću osvajanje Vimbldona

Banjaluka - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je, u svoje i u ime građana Republike Srpske, srpskom teniseru Novaku Đokoviću osvojenu titulu na Vimbldonu i osvajanje 13. Grend slema.

“Velikom pobjedom u finalu najprestižnijeg teniskog turnira na svijetu još jednom ste potvrdili svoju sportsku genijalnost, te pokazali da zaslužujete poziciju najboljeg svjetskog tenisera a sve nas, koji za Vas navijamo, učinili ponosnim i srećnim svojim velikim povratkom u vrh svjetskog tenisa”, naveo je Dodik u čestitki Đokoviću.


Predsjednik Srpske poželio je Đokoviću puno sportske sreće, uspjeha i da još puno godina gospodari svjetskim teniskim terenima, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković četvrti put u karijeri osvojio je Vimbldon, pošto je danas u finalu savladao Južnoafrikanca Kevina Andersona 6:2, 6:2, 7:6 /7:3/. Ovim trijumfom Đoković se vratio među deset najbolje rangiranih igrača svijeta.  

Čestitke Đokoviću na veličanstvenom povratku

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku srpskom teniseru Novaku Đokoviću povodom osvajanja Vimbldona.
“Poštovani Novače, izuzetna mi je čast da Vam u ime građana Srbije i u svoje ime, čestitam osvajanje Vimbldona”, naveo je Vučić u čestitki.

Predsjednik Srbije je naveo da je ovo veličanstven povratak vrhunskog sportiste i velikog čovjeka, koji je dokazao da ostvarenje vanserijskih rezultata iziskuje mnogo strpljenja, hrabrosti i napornog rada.

“Podižući vimbldonski pehar četvrti put u karijeri, Vi ste, kao i uvek, uz dužno poštovanje prema protivniku, na dostojanstven način predstavili i sebe i svoju zemlju. Uveren sam će Vam ovaj veoma važan trofej biti dodatni podstrek za osvajanje narednih turnira”, naveo je Vučić u čestitki.

Potpredsjednik Vlade Srbije Zorana Mihajlović čestitala je Đokoviću osvajanje trofeja na Vimbldonu, ističući da je još jednom pokazao da uz čvrsu vjeru u sebe i predani rad ne postoje neosvojive granice.

“Obradovao si i učinio svoju zemlju ponosnom, kao i svakog puta do sada. Neka ovaj, četvrti, trofej sa Vimbldona, bude samo uvertira za sve pobede koje te čekaju”, navela je Mihajlovićeva.

Ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić zahvalio je Đokoviću što je Srbiju još jednom učinio ponosnom.

“Čestitam ti na ovom sjajnom uspehu, 13. Grend slem tituli kojom si još jednom dokazao koliko si veliki šampion i pobednik! Svaka čast majstore”, navodi se u čestitki Udovičića.

Predsjednik Narodne skupštine Srbije Maja Gojković čestitala je Đokoviću osvajanje Vimbldona u lično i u ime Narodne skupštine.

“Čestitam vam na brilijantnoj igri i požrtvovanju kojim ste prevazišli sve prepreke i došli do ove veličanstvene pobede, koja je obradovala čitavu Srbiju”, navela je Gojkovićeva u čestitki.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana