Додик: Репрезентација Српске да учествује на разним такмичењима

Срна
Додик: Репрезентација Српске да учествује на разним такмичењима

Бањалука - Предсједник Републике Српске Милорад Додик изразио је данас наду да ће Српска добити репрезентацију са којом ће да учествује на различитим спортским такмичењима.Додик је рекао да вјерује да ће вријеме које долази бити у корист остваривању такве жеље фудбалских, али и осталих спортских радника.

"То не би требало да буде на уштрб било кога. То је питање наше организације, љубави и хтијења", рекао је Додик, обраћајући се на манифестацији "Дани фудбала" у Бањалуци на којој је уручио златну повељу "Миљан Миљанић" фудбалској легенди Илији Петковићу.


Додик је рекао да би Српска репрезентацију већ имала да је БиХ нормална земља, те охрабрио раднике у спортским савезима и надлежним министарствима да за тако нешто не пропусте прилику која ће се у будућности сигурно појавити.

Напомињући да грађани Српске навијају за спортске репрезентације Србије, он је изразио увјерење да ће многи млади спортисти, који се афирмишу кроз спортске клубове у Српској, пронијети славу Српске и бити дио репрезентација Србије.

Предсједник Српске је Фудбалском савезу Републике Српске пожелио успјех у раду, те подсјетио да је овај савез опстао у тешким временима "када је све друго било већа игра од фудбала".

"Остати достојан фудбалу, спроводити такмичења у тешким условима одбрамбено-отаџбинског рата и након рата само говори да је фудбал, прије свега, љубав. Ако немате љубави и нисте у томе из љубави, онда нема ни спорта ни успјеха", поручио је Додик.

Он је нагласио да институције Српске подржавају спортске организације, па тако и Фудбалски савез као најмасовнију спортску организацију.

"Спорт је племенит, окупља и усмјерава. У данашње вријеме, када су игралишта опустила зато што су друштвене мреже преузеле примат међу дјецом и омладином још више до значаја долазе клубови и организације које афирмишу спорт као начин дружења, колективног окупљања и, наравно, патриотизма", рекао је Додик.

Он је закључио да у фудбалу, као колективном спорту, без тима нема побједе, као што је и у политици.

Манифестацији "Дани фудбала", коју је организовао Фудбалски савез Републике Српске, присуствовали су гости из спортског, политичког и друштвеног живота Српске, Србије и БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана