Додик: Поносан сам на Бранкицу и Тијану

Срна
Додик: Поносан сам на Бранкицу и Тијану

Београд - Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је поносан на чланице Женске одбојкашке репрезентације Србије из Републике Српске Бранкицу Михајловић и Тијану Бошковић, истакавши да он и грађани Српске побједу на свјетском првенству у Јапану осјећају као своју.

"Поносан сам ни мање, нити више него сви људи у Републици Српској. Поносан сам као предсједник Републике, поготово када у селекцијама Србије које освајају овако важне свјетске, олимпијске, европске титуле, играју играчи и играчице са простора Републике Српске", рекао је Додик новинарима након пријема златних српских одбојкашица у Предсједништву Србије.


Он је истакао да људи у Републици Српској осјећају такве побједе као своју побједу и да је зато данас дошао да присуствује пријему, који је организовао предсједник Србије Александар Вучић.

"Зато сам овдје дошао да им захвалим, јер ово је јединствена прилика за све нас. Рекао сам, када се играла финална утакмица, да у Републици Српској нико није био на улицама - сви су навијали. Зато је тај успјех био и нама дар, а поготово када смо чули да то дарују свом српском народу, гдје год се налази. Увијек препознајемо себе у томе", рекао је Додик.

Женска одбојкашка репрезентација Србије освојила је први пут у историји златну медаљу на Свјетском првенству у одбојци одржаном у Јокохами и тиме објединила титуле континенталног и свјетског шампиона.

Српске одбојкашице у финалу су савладале селекцију Италије са 3:2.

У сјајној генерацији српских одбојкашица су и двије играчице из Републике Српске - Бранкица Михајловић и Тијана Бошковић, која је освојила награду за најбољу играчицу протеклог Свјетског првенства.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана