Đurković ostaje u Borac m:telu, SEHA izvjesna

Dušan Repija
Đurković ostaje u Borac m:telu, SEHA izvjesna

Banjaluka - Poslije godinu pauze rukometaši Borca m:tel ponovo će učestvovati u SEHA ligi, a ekipu će kroz regionalno takmičenje i na putu ka odbrani šampionske titule voditi Ratko Đurković.

Iako još ništa nije zvanično potpisano na papiru, direktor Borca Vladimir Branković juče je potvrdio da obje stvari idu u pravom smjeru, a u idućih nekoliko dana biće i zvanične. On u srijedu putuje u Zagreb na sastanak sa čelnicima SEHA lige, a u subotu će i zvanično biti potvrđen broj i imena ekipa koje će učestvovati iduće sezone.

- U kontaktu sam sa čelnicima ovog takmičenja i dobili smo samo pozitivne komentare, tako da je naš nastup izvjestan. Ostalo je da riješimo još neke sitnice, poput prenosa utakmica u HD rezoluciji, ali ćemo to moći ispuniti u saradnji sa našim TV kućama, tako da bi sve trebalo da bude u redu - rekao je Branković.

Kako je nastup u regionalnom takmičenju gotovo potvrđen, uprava kluba odlučila je da ekipa ne učestvuje u Kup EHF zbog uštede novca, ali i zgusnutog kalendara.

- Odlučili smo da SEHA bude naša Evropa ove sezone, a zaista i nema jače utakmice nego protiv novog šampiona Evrope Vardara - rekao je Branković.

Želja čelnika kluba je da što prije bude poznat roster za iduću sezonu, a većina stvari mogla bi biti poznata do kraja sedmice. Sa Đurkovićem je postignut usmeni dogovor, tako da crnogorski stručnjak ima posljednju riječ kada su u pitanju pojačanja. Postoji mogućnost da ostanu i dvojica ponajboljih igrača u finišu prvenstva Mirko Majić i Danijel Vukićević.

- Svakodnevno sam u kontaktu s njima. Oni su slobodni igrači, ali nemaju ništa protiv da još godinu provedu u Borcu. Bilo bi odlično kada bismo se sa njima dogovorili o nastavku saradnje. U tom slučaju bila bi nam potrebna pojačanja na poziciji golmana, pivota i lijevog beka - zaključio je Branković.

Sedam igrača pod ugovorom

Golman Arman Beširević, Miloš Nježić i Duško Hercegovac imaju važeće ugovore, a o nastavku saradnje dogovorili su se: Srđan Mijatović, Goran Daničić, Marko Ćeranić i Đorđe Ćelić, dok je stigao Nemanja Bezbradica. Tu je još i nekoliko mladih igrača poput Arsenija Bubića koji neće mijenjati sredinu. Šampionsku ekipu napustili su golmani Damir Efendić i Milan Kosanović i Miloš Lončar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana