Ђурковић остаје у Борац м:телу, СЕХА извјесна

Душан Репија
Ђурковић остаје у Борац м:телу, СЕХА извјесна

Бањалука - Послије годину паузе рукометаши Борца м:тел поново ће учествовати у СЕХА лиги, а екипу ће кроз регионално такмичење и на путу ка одбрани шампионске титуле водити Ратко Ђурковић.

Иако још ништа није званично потписано на папиру, директор Борца Владимир Бранковић јуче је потврдио да обје ствари иду у правом смјеру, а у идућих неколико дана биће и званичне. Он у сриједу путује у Загреб на састанак са челницима СЕХА лиге, а у суботу ће и званично бити потврђен број и имена екипа које ће учествовати идуће сезоне.

- У контакту сам са челницима овог такмичења и добили смо само позитивне коментаре, тако да је наш наступ извјестан. Остало је да ријешимо још неке ситнице, попут преноса утакмица у ХД резолуцији, али ћемо то моћи испунити у сарадњи са нашим ТВ кућама, тако да би све требало да буде у реду - рекао је Бранковић.

Како је наступ у регионалном такмичењу готово потврђен, управа клуба одлучила је да екипа не учествује у Куп ЕХФ због уштеде новца, али и згуснутог календара.

- Одлучили смо да СЕХА буде наша Европа ове сезоне, а заиста и нема јаче утакмице него против новог шампиона Европе Вардара - рекао је Бранковић.

Жеља челника клуба је да што прије буде познат ростер за идућу сезону, а већина ствари могла би бити позната до краја седмице. Са Ђурковићем је постигнут усмени договор, тако да црногорски стручњак има посљедњу ријеч када су у питању појачања. Постоји могућност да остану и двојица понајбољих играча у финишу првенства Мирко Мајић и Данијел Вукићевић.

- Свакодневно сам у контакту с њима. Они су слободни играчи, али немају ништа против да још годину проведу у Борцу. Било би одлично када бисмо се са њима договорили о наставку сарадње. У том случају била би нам потребна појачања на позицији голмана, пивота и лијевог бека - закључио је Бранковић.

Седам играча под уговором

Голман Арман Беширевић, Милош Њежић и Душко Херцеговац имају важеће уговоре, а о наставку сарадње договорили су се: Срђан Мијатовић, Горан Даничић, Марко Ћеранић и Ђорђе Ћелић, док је стигао Немања Безбрадица. Ту је још и неколико младих играча попут Арсенија Бубића који неће мијењати средину. Шампионску екипу напустили су голмани Дамир Ефендић и Милан Косановић и Милош Лончар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана