Đurić i Macanović otvorili seriju dolazaka u Radnik

Igor Stanišić
Đurić i Macanović otvorili seriju dolazaka u Radnik

Bijeljina - Mladi fudbaleri Andrej Đurić (19) i Strahinja Macanović (20) neće biti jedina pojačanja Radnika ove zime, jer klub iz Bijeljine uskoro očekuje nove dolaske da bi bio što konkurentniji u borbi za Ligu za prvaka.

Nakon što je nedavno Besim Šerbečić prešao u norveški Rozenborg za 225.000 evra, a put inostranstva uskoro bi mogao i kapiten Dino Beširević, u upravi Radnika su krenuli u potragu za igračima koji će biti adekvatne zamjene. Jačanje svojih redova počeli su potpisivanjem trogodišnjih ugovora sa Đurićem i Macanovićem. Prvi je defanzivac, a ponikao je u Leotaru, dok je kasnije nastupao za juniore Sarajeva i Podrinje iz Janje. Macanović igra na poziciji ofanzivnog veznog, a u Bijeljinu je došao iz redova Bačke, dok je prije igrao za juniore Vojvodine, te Radnički iz Sombora. Kako stvari stoje njih dvojica će biti uvod u nove transfere koji se čekaju.

- Tokom ove sedmice trebalo bi da dođu bar još dva pojačanja, ali o njihova imena ne bih otkrivao dok transferi ne budu realizovani. Iako neki misle drugačije, vjerujem u ovaj igrački kadar i mi treba da razuvjerimo sve i plasiramo se u prvih šest. Sigurno je da nećemo gomilati igrače. Smatram da smo bolji nego jesenas - rekao je strateg Mladen Žižović.

Radnik je osmi nakon prvog dijela sezone, a za željenim šestim mjestom, gdje se nalazi Mladost, kasni samo bod i u naredna četiri kola biće velika borba za tu poziciju kojoj se još nada i Borac. Dok čekaju nastavak Premijer lige BiH i nova iskušenja Bijeljinci ne gube vrijeme, a odigrali su prijateljski meč protiv gradskog rivala Zvijezde 09. Utakmica je završena 1:1, nakon što su golove iz penala postigli Velibor Đurić i Damjan Krajišnik. Bila je to odlična provjera za njih pred put u Crnu Goru na nastavak priprema.

- Odigrali smo dvije pripremne utakmice u kojima su svi igrači koji konkurišu za prvi tim dobili po 45 minuta za dokazivanje. Zadovoljan sam odnosom prema igri i obavezama koje moji igrači ispunjavaju. Odlazimo na pripreme u Crnu Goru, gdje ćemo odigrati tri prijateljske utakmice protiv Grblja, Petrovca i Sutjeske iz Nikšića - dodao je Žižović.

Mićić zadovoljan

Remijem, ali prije svega igrom protiv Radnika bio je zadovoljan i trener Zvijezde 09 Dragan Mićić, koji je nedavno preuzeo tim iz etno-sela Stanišići.

- Rezultat nije bio u prvom planu. Bitno je da poslije desetak dana rada vidimo koliko smo fizički spremni i da provjerim pojedine igrače kojima je ovo bila prva utakmica. Još se osjeti umor u ekipi, međutim vidi se želja kod igrača kao i disciplina u igri - prokomentarisao je Mićić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana