Ђукић и Милојевић донијели нову филозофију у вјечите ривале

Иван Драгичевић
Ђукић и Милојевић донијели нову филозофију у вјечите ривале

Бањалука - Партизан и Црвена звезда ове сезоне имају сјајне тренере који су заокренули филозофију својих екипа и наметнули да српски клубови буду европски конкурентни са настојањима да на сваком мечу иду на побједу.

Партизан има објективне шансе да избори европско прољеће у конкуренцији кијевског Динама, Јанг Бојса и Скендербега. Бод у Берну дао је подстрек играчима освајача дупле круне, а намјера тренера Мирослава Ђукића да у другом полувремену иде све агресивније ка голу ривала говори о новој филозофији клуба из Хумске. Стари, трофејни Партизан увијек је красила игра кратких пасова, а исти стил може да се види и по Ђукићевом преузимању екипе. Многи ће рећи да је клуб из Хумске најљепши фудбал у посљедње вријеме играо током Ђукићеве прве епизоде када се десио Зрињски и избацивање из Европе. Партизанова публика је размажена и захтијева стандарде који су се могли видјети против Олимпијакоса, Видеотона и Јанг Бојса.

- С ким год да играмо идемо по победу. Ми смо Партизан и морамо да размишљамо тако. Желим да тежимо нападачком фудбалу, да доминирамо, имамо посед и стварамо шансе. Морамо стално да идемо напред, по противника и то је моја филозофија - ријечи су Ђукића које често понавља од доласка у клуб.

Ако је Ђукић надоградио Партизан, Владан Милојевић је са Звездом направио заокрет за 180 степени. Невјероватно је колико боље изгледа српски вицешампион у односу на финиш прошле сезоне. Овај стручњак је напустио Паниониос након одличне сезоне како би, свјестан свог квалитета, преузео Звезду у компликованом моменту. "Црвено-бијели" су промијенили више од пола тима, саставили екипу способну да игра по нотама новог тренера, а на путу до групе Лиге Европе, Звезда је надиграла богатије клубове Спарту и Краснодар. Против БАТЕ Борисова виђена је нова Звезда, која ствара шансе и игра допадљиво. Нема више јалових напада и безидејности, тим из Љутице Богдана од почетка сезоне игра бриљантно.

- По историји, навијачима, величини клуба, по имену место нам је да се сваке године боримо за Лигу Европе. Моја филозофија никада неће бити да се повлачим, само план може да буде другачији - рекао је Милојевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана