Ђорђе Милошевић: Осјећам се као домаћин у Игокеи

Милан Зубовић
Ђорђе Милошевић: Осјећам се као домаћин у Игокеи

Лакташи - Почетак припрема Игокее заказан је за идући понедјељак, а Ђорђу Милошевићу биће то пето појављивање на првом окупљању тима пред почетак сезоне. Наиме, за кошаркаша који игра на позицији бека слободно можемо рећи да је старосједилац јер има највише стажа од свих играча у екипи, али и неких чланова стручног штаба.

- Практично сам домаћин свим осталим саиграчима и одомаћио сам се у Лакташима, који су ми постали друга кућа. Ту сам сазрео као играч и доказао се у АБА лиги, док сада крећемо у нову авантуру - изјавио је Милошевић.

Прошла сезона била је доста турбулентна за Игокеу која је промијенила много играча као и тренера. У регионалном такмичењу заузела је десето мјесто са скором од седам побједа и 15 пораза, док је у Лиги БиХ остала без шампионског трофеја јер је Зрињски био бољи у финалу плеј-офа. Очекивања су да буду остварени бољи резултати.

- Немамо много мудровања када су амбиције у питању и желимо да поправимо пласман у АБА лиги од прошле године, док у БиХ једноставно морамо вратити шампионски пехар у наше витрине. У АБА лиги биће веома тешко доћи до победе против било кога, рекао бих слободно теже него икад. Кад само погледате страшна појачања осталих клубова, јасно је да доста њих “пуца” на место у врху табеле. За сада је илузорно давати било какве прогнозе - казао је Милошевић.

Ни управа његовог тима није мирно сједила и ангажовала је три појачања: Саву Лешића, Џимија Гевина и Треја Кела.

- Ради се о тројици добрих кошаркаша који ће донети квалитет. Американце не познајем нити знам како играју, мада верујем да су добро одабрани те да ће пружати добре партије као неки њихови земљаци који су играли прошлих сезона. Саву сви познајемо из АБА лиге и донеће искуство као и потребну енергију - додао је Милошевић.

Припреме ће започети под диригентском палицом Ненада Трајковића, док их је раније започињао са Драганом Бајићем, Жељком Лукајићем и Владом Јовановићем.

- Трајковића знам о раније, али нисмо сарађивали. Радујем се раду с њим јер је он врхунски стручњак од којег се много може научити - казао је Милошевић.

Суперкуп

Посљедње провјере пред почетак сезоне Игокеа ће имати на Суперкупу којем је домаћин од 21. до 23. септембра.

- Биће то добра прилика за уигравање пред почетак сезоне јер ћемо играти са квалитетним тимовима и видети колико је ко од њих напредовао. Ипак, много јаче ће се играти када почне лига, односно крене борба за бодове - рекао је Милошевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана