Ђорђе Ђекић Рукометаш Бода: Борац може да прође Швијесу

Душан Репија
Ђорђе Ђекић Рукометаш Бода: Борац може да прође Швијесу

Бањалука - Највећу пажњу рукометаши Борца у двомечу са Швијесом морају да обрате на лијевог бека Каролиса Антанавичијуса и десно крило Валдаса Дабравичијуса, који су и више него пола литванске екипе, рапортира за “Глас Српске” Ђорђе Ђекић, рукометаш норвешког Бода који је у другом колу Челенџ купа морао да честита Швијеси.

Бањалучани 9. фебруара гостују у Виљнусу и већ су усмјерили велику пажњу ка припреми првог меча осмине финала трећег по јачини европског такмичења. Вјерују како Литванци нису противник којег је немогуће проћи, али ипак треба знати све врлине и мане ривала.

- Мој клуб није имао готово никакве амбиције у овом такмичењу, па смо доживјели убједљив пораз у реваншу иако смо прву утакмицу добили три разлике. Солидна су екипа, знају да играју, али нису ништа посебно. Ипак, посебан утисак на мене је оставио Дабравичијус који је баш класа у односу на остале. Правио нам је много проблема са крила, а понекад уђе и на бека одакле је исто јако опасан. Дабравичијус је опасан шутер, сваку прилику користи за ударац. Он узима ствари у своје руке када немају идеју, а неретко му четворица направе блок да би се дигао после деветерца. То су баш често радили против нас - рекао је Ђекић.

Осим њих двојице, српски рукометаш није могао да издвоји више ниједног играча.

- Средњи бек је коректан, али доста спор, пивот солидан, као и голман, а десни бек прилично безопасан. Не играју превише брзо, воле постављен напад уколико не прође полуконтра. У одбрани крећу са 6-0, имају једног јако високог играча, али уколико ствари не крену како су планирали пребацују се на неку “полудивљу” одбрану 5-1. Ми смо их у првој утакмици претрчали - сумира Ђекић.

Јак адут Швијесе је домаћи терен, иако се на трибинама окупи тек неколико стотина навијача.

- Навијачи су мањи проблем иако користе неке чудне трубе које знају да поремете када их слушате сат времена. Ипак, највећи проблем њиховим противницима је дворана, ако се тако може назвати. Усудио бих се рећи да је најружнија у којој сам играо. Све је некако клаустрофобично, голови су практично у зиду и то је нашем голману правило много проблема. И они су свесни тога, па хватају на ту фору док се не прилагодите - рекао је Ђекић.

За крај је додао да је Борац ипак фаворит, с обзиром да је упознат са квалитетом неколико првотимаца Бањалучана.

- Нису екипа за потцењивање, али познајући Стефана Миљковића и Бојана Рађеновића, те легенду на голу Бојана Љубишића, верујем да Борац има лепе шансе за пролаз, поготово што се реванш игра у Бањалуци - закључио је Ђекић.

Други у Литванији

Швијеса је тренутно другопласирани тим литванског првенства са осам побједа и три пораза. Упоредо се такмиче и у Балтичкој лиги, у лошијој групи са тимовима из Летоније, Естоније, док у првој групи играју Финци, Бјелоруси, Украјинци и шампион Литваније Земаитијос Драгунас, који је Швијесу савладао са 3:0 у финалу првенства прошле сезоне. Екипа је врло млада, јер само двојица играча имају више од 30 година и сви су Литванци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана