Đorđe Ćelić, kapiten Borac m:tela: Ne možemo dva puta odigrati tako loše

Siniša Kotaraš
Đorđe Ćelić, kapiten Borac m:tela: Ne možemo dva puta odigrati tako loše

Banjaluka - Jedan od najzanimljivijih mečeva osmine finala Kupa BiH za rukometaše je duel banjalučkog Borac m:tela i Konjuha iz Živinica. Ova dva tima su u samo sedam dana tri puta bila u prilici da odmjere snage, dva puta u Kupu, a jednom u prvenstvu.

Prvi meč osmine finala odigran je u “Boriku”, gdje je aktuelni pobjednik ovog takmičenja, Borac, i pored slabe igre, slavio sa 33:29. Samo tri dana kasnije, u prvenstvenom susretu, u Živinicama, Konjuh je bio i više nego ubjedljiv, te je trijumfom od 29:22 najavio da aktuelni zaostatak nije nenadoknadiv. Sigurno je i da će popularni “stolari” u večerašnji meč ući silno osokoljeni i da vjeruju kako mogu da, nošeni podrškom sa tribina, izbore plasman među osam najboljih u Kupu.

Toga su svjesni i u “crveno-plavom” taboru, a kapiten ekipe Đorđe Ćelić najavljuje veliku borbu i mnogo bolje izdanje svog tima, pogotovo što je jedan od ciljeva Borca odbrana trofeja u Kupu BiH.

- Ako ćemo iskreno, imali smo u subotu veoma lošu uvertiru ovog revanš meča. Ali, siguran sam da mi ne možemo da dva puta zaredom odigramo onako loše, ispod svakog kriterijuma. Recept za večerašnju utakmicu je jednostavan, bolji pristup igri i mnogo veća koncentracija. Igramo u posljednje vrijeme veoma loše u gostima i krajnje je vrijeme da to promijenimo i krenemo da bolje igramo, bez obzira na to da li igramo na strani ili u našem “Boriku” - naglasio je korpulentni pivot Banjalučana.

Iako Borac ima četiri gola prednosti, Ćelić ističe da to nije nikakva garancija za prolazak dalje.

- Jeste to prednost, ali ona ne znači ništa. Velika greška bi bila da u utakmicu uđemo s ciljem da branimo tu prednost. Naprotiv, idemo na pobjedu, a uspjeh u Kupu dao bi nam krila da i u prvenstvu krenemo sa boljim rezultatima, tako da je, bar za nas, ova utakmica izuzetno važna iz više aspekata - dodao je Ćelić. 

Parovi

Revanš mečevi osmine finala Kupa BiH, rukometaši, srijeda: Gračanica - Sloboda (18 časova, prvi meč 20:22), Sloga (GV) - Drina (19, 30:31), Konjuh - Borac m:tel (19, 29:33), Vogošća - Slavija (19 časova, 28:27), Bosna (V) - Derventa (34:24), igrano sinoć. Subota, 22. decembar: Sloga (D) - Lokomotiva (24:24), prvi meč Izviđač - Leotar. Zrinjski - Maglaj (27:25), igra se 19. januara 2018. godine.

Rukometašice, srijeda: “Mira” - Doboj (18 časova, prvi meč 41:35), Jedinstvo (Bč) - Hrasnica (18.30, 40:28), Hadžići - Krivaja (19, 28:25), Ilidža - Grude (20, 23:55), Katarina - Izviđač (20, 25:41), subota: Dubica - Goražde (12 časova, 13:40), slobodna je ekipa Jedinstva (Tz). 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana