Ђорђе Алексић, капитен кошаркаша Младости: Подизање пехара прелази у навику

Милан Зубовић
Ђорђе Алексић, капитен кошаркаша Младости: Подизање пехара прелази у навику

Мркоњић Град - Други пут као капитен, а трећи укупно, Ђорђе Алексић подигао је пехар побједника Купа Републике Српске, чиме је постао најтрофејнији кошаркаш Младости.

Заједно са тренером Гораном Сладојевићем једини је члан екипе која је стигла до три трофеја у посљедње четири године, а исто као прије двије године славили су против Леотара, овај пут било је 99:75. Треба додати да је и Душан Јотић три пута био члан шампионске екипе, али је имао далеко мању минутажу од Алексића.

- Подизање пехара полако прелази у навику и надам се да ће их бити још и из других такмичења не само из Купа Српске, мада он има посебну драж, како мени тако и свим у клубу. Поносан сам на саиграче који су дали све од себе да дођемо до тријумфа и тако потврдимо доминацију у Купу након несрећног пораза прошле године - изјавио је Алексић, који је сусрет завршио са осам поена.

Прије двије године био је јунак финала када је поентирао на самом крају за велико славље свог тима, док је овог пута меч био ријешен сваке неизвјесности.

- Добро смо отворили утакмицу, иако су се Требињци држали током првог полувремена и нису нам дали да се одлијепимо. Друго полувријеме смо их сломили уз велику подршку публике. Добро смо се снашли на њихову одбрану један-три-један, којом су покушали да нас изненаде, али смо то предвидјели и лако је рјешавали - истакао је Алексић.

Тријумф у Купу Српске велика је ствар за Мркоњић Град, који се наметнуо као кошаркашка средина.

- Било је то лијепо спортско вече, док смо заједно са управом прославили овај велики успјех у одличној атмосфери. Оно што ме посебно обрадовало је пуна дворана у којој се окупило доста средњошколаца. Радује ме да и млађе генерације долазе на наше мечеве, јер ће неко од њих почети да тренира кошарку и можда у неком од њих лежи велики таленат. Освајање трофеја и велике утакмице привлаче публику - казао је Алексић.

Најбољи код побједника био је Стефан Митровић са 16 поена, четири скока и шест асистенција, Владимир Алексић убацио је 14, а Душан Станковић и Гојко Суџум по 13 поена. Код Леотара Василије Шараба убацио је 17 поена уз осам скокова, док је Дејан Шакотић убацио 16.

Само не Игокеа

Освајањем пехара Младост је изборила право наступа на завршном турниру Купа БиХ, гдје ће још играти Игокеа, док нису позната преостала два учесника.

- Изненађења су честа у Купу па ћемо ићи са намјером да побиједимо. Волио бих да будемо домаћини завршног турнира док не бих волио да се у полуфиналу састанемо са Игокеом. Она је далеко најквалитетнија екипа против које бисмо тешко стигли до тријумфа, док са осталим тимовима можемо да се носимо - рекао је Алексић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана