Đokovićev meč sezone na šljaci za treću titulu u Madridu

B92
Đokovićev meč sezone na šljaci za treću titulu u Madridu

Novak Đoković, najbolji srpski teniser, pobjedio je Grka Stefanosa Cicipasa sa 2-0 u setovima i osvojio titulu na Mastersu u Madridu.

Đoković je Cicipasa savladao poslije jednog i po časa borbe – 6:3, 6:4 i izjednačio na 1-1 u međusobnim okršajima.

Srpski teniser je došao do ukupno 74. titule u karijeri, 33. na Mastersima, a treće u španskoj prestonici.

Đoković je pobedom u Madridu značajno popravio učinak na tom turniru, s obzirom da je prošle godine ispao u drugom kolu poslije poraza protiv Britanca Kajla Edmunda.

On je krunom u Madridu povisio prednost nad prvim pratiocem Rafom Nadalom na 4170 bodova, dok je Cicipas obezbjedio renking karijere i 7. poziciju na svijetu.

Najbolji teniser na planeti potvrdio je taj epitet igrom tokom cijelog meča u kojem je briljirao. Cicipas je pružio izvanredan otpor i isključivo svojom zaslugom u finalu doživio ne toliko ubjedljiv poraz, gledajući rezultat.

Cicipas je jedan forhend poslao u aut i to je bio brejk, ispostavilo se odlučujući, pošto je srpski teniser iskoristio četvrtu meč loptu u najtežem gemu na svoj servis i došao do treće titule u Madridu.

Đoković je na kraju imao 28 vinera i 18 neiznuđenih grešaka, naspravm Cicipasovih 19 vinera i 21 neiznuđene greške. Bio je bolji u svim parametrima za mjerenje servisa, kao i u iskorišćenim brejk loptama (2/5 naspram Cicipasovih nula).

Novak je u Madridu osvojio 1.202.520 evra i dobio 910 poena, a sada ga očekuje nastup na Mastersu u Rimu, gdje je slobodan u prvom kolu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana