Ђоковићев меч сезоне на шљаци за трећу титулу у Мадриду

Б92
Ђоковићев меч сезоне на шљаци за трећу титулу у Мадриду

Новак Ђоковић, најбољи српски тенисер, побједио је Грка Стефаноса Циципаса са 2-0 у сетовима и освојио титулу на Мастерсу у Мадриду.

Ђоковић је Циципаса савладао послије једног и по часа борбе – 6:3, 6:4 и изједначио на 1-1 у међусобним окршајима.

Српски тенисер је дошао до укупно 74. титуле у каријери, 33. на Мастерсима, а треће у шпанској престоници.

Ђоковић је победом у Мадриду значајно поправио учинак на том турниру, с обзиром да је прошле године испао у другом колу послије пораза против Британца Кајла Едмунда.

Он је круном у Мадриду повисио предност над првим пратиоцем Рафом Надалом на 4170 бодова, док је Циципас обезбједио ренкинг каријере и 7. позицију на свијету.

Најбољи тенисер на планети потврдио је тај епитет игром током цијелог меча у којем је бриљирао. Циципас је пружио изванредан отпор и искључиво својом заслугом у финалу доживио не толико убједљив пораз, гледајући резултат.

Циципас је један форхенд послао у аут и то је био брејк, испоставило се одлучујући, пошто је српски тенисер искористио четврту меч лопту у најтежем гему на свој сервис и дошао до треће титуле у Мадриду.

Ђоковић је на крају имао 28 винера и 18 неизнуђених грешака, насправм Циципасових 19 винера и 21 неизнуђене грешке. Био је бољи у свим параметрима за мјерење сервиса, као и у искоришћеним брејк лоптама (2/5 наспрам Циципасових нула).

Новак је у Мадриду освојио 1.202.520 евра и добио 910 поена, а сада га очекује наступ на Мастерсу у Риму, гдје је слободан у првом колу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана