Đoković u Istbornu vraća staru formu

Agencije
Đoković u Istbornu vraća staru formu

Istborn - Sezona igranja na travnatoj podlozi za Novaka Đokovića počinje sutra kada će istrčati na teren turnira u Istbornu i to će mu biti prvi nastup na ovom turniru.

Đoković će se nakon gotovo tri sedmice pauze ponovo naći na terenu i to u poprilično neobičnom terminu za njega, pošto od 2010. godine nije igrao ni na jednom turniru između Rolan Garosa i Vimbldona. Kako srpski teniser ove sezone ne igra u željenoj formi potrebno mu je što više mečeva kako bi se vratio na stari put. Zbog toga je odlučio da nastupi na turniru u Istbornu koji je iz serije 250. Dobar rezultat ovdje sigurno bi mu mnogo značio pred Vimbldon koji počinje 3. jula, malo poslije završetka Istborna. On će biti slobodan na startu ovog turnira, a onda ga očekuje meč protiv pobjednika meča između Jiržija Veselog i kvalifikanta. Kasnije bi mu rival mogao biti Dijego Švarcman kojeg je pobijedio nedavno na Rolan Garosu, zatim Donald Jang ili Kajl Edmund. Što se tiče polufinala očekuje se da bi mogao igrati protiv Stiva Džonsona ili Sema Kverija. U drugoj polovini žrijeba su Gael Monfis, Miša Zverev, Bernard Tomić, Rišar Gaske i Džon Izner, tako da bi sa njima mogao igrati samo u finalu.

- Radujem se nastupu na Istbornu, nadam se da će mi igranje na ovom turniru pomoći da se što bolje spremim za Vimbldon gde se nadam boljim rezultatima nego u dosadašnjem delu sezone. Prvi trening ovde mi je kasnio zbog kiše, ali znate kako kažu "Bez kiše nema dobitka" - malo se našalio Đoković uz kojeg će biti brat Marko, dok će Andre Agasi da mu se pridruži na Vimbldonu.

On je prvi nosilac u Istbornu koji ima nagradni fond od 635.000 evra. Na njemu će igrati još jedan srpski teniser Dušan Lajović koji će na teren već danas kada se sastaje sa Žeremijem Šardijem.

Federeru deveta kruna

Rodžer Federer je stigao do devete titule u Haleu savladavši Aleksandra Zvereva u finalu sa 6:1, 6:3. Švajcarac je tako ispravio kiks iz Štutgarta kada je izgubio od Tomija Hasa, a ujedno se revanširao Zverevu za poraz u polufinalu ovog turnira prošle godine. Njemu je ovo četvrta titula u sezoni i sa pravom može da se nada dobrom rezultatu na Vimbldonu gdje juri rekordnu osmu titulu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana