Đoki Miloviću od predsjednika Slobode ugovor, a trenera otkaz

Čedomil Mucović
Đoki Miloviću od predsjednika Slobode ugovor, a trenera otkaz

Trebinje - Da je fudbalski hljeb i gorak, najbolje je na svojim plećima osjetio stameni Trebinjac Đoko Milović, kojem je propao transfer u tuzlansku Slobodu. Ugovor između stamenog beka koji je u prethodne dvije sezone u dresu Leotara skrenuo pažnju fudbalske javnosti i predsjednika Slobode Azmira Husića "minirao" je trener Tuzlaka Denis Sadiković.

- Sa predsjednikom Slobode Azmirom Husićem sam dogovorio sve uslove saradnje i dogovorili smo da potpišem ugovor na jednu plus jednu godinu. Rekao mi je da se priključim ekipi u Sloveniji, a kada se on bude vratio iz Amerike, odnosno 22. avgusta, da ćemo riješiti svu papirologiju. Rekao sam predsjedniku da nisam raspoložen da dolazim na probu i da imam otvorenu ponudu Zvijezde Gradačac, a on mi je saopštio da sam igrač Slobode i da ne treba da prolazim nikakve probe - rekao je neraspoloženi Milović.

Problem se javio kasnije kada je šef stručnog štaba Tuzlaka Denis Sadiković, pošto je doveo svog igrača, saopštio da Milović nije prošao probu i da može napustiti klub.

- Od prvog dana na pripremama sam primijetio da nemam status koji mi je obećao predsjednik, već da sam za trenera Sadikovića na probi. Siguran sam da predsjednik Slobode ne zna ništa o tome i da je trener Sadiković svojevoljno postupio i oglušio se o ono što sam sa Husićem dogovorio. Bilo kako bilo, ispalo je kao da sam bio na probi i rizikovao da se povrijedim. Profesionalac sam, od ovoga živim i uopšte me ne zanima ko je tu s kim u "poslu", ali takav odnos koštao me je transfera - nastavio je Milović.

Najviše žali za propuštenom prilikom da ostvari angažman u Zvijezdi iz Gradačca.

- Krivo mi je što sam sebi zatvorio konkretnu i korektnu opciju trenera Zvijezde Nermina Huseinbašića. Ovo mi je velika škola za ubuduće. Život je lopta i vratiće se to negdje. Odlično sam odradio utakmice, čak me i sam Sadiković pohvalio, ali vjerovatno ne znam igrati utakmice van terena. Nisam izdvojen slučaj i nije ovo moja paranoja. Fudbaler koji je prošle godine bio jedan od najvažnijih igrača u "Ćirinoj" Slobodi sada je napustio Tuzlake zbog problema sa Sadikovićem. Mnogo je tamo momaka koji dijele moje mišljenje, ali su u mat poziciji. Međutim, nemam oraha u džepu i mogu svakog pogledati u oči i zato želim da svi čuju istinu - dodao je Milović.

Pasoš

Osim neprijatnosti koje je imao oko angažmana, Milovića je u Tuzli zadesila još jedna "nesreća".

- Kada smo se spremali da krenemo na pripreme, izgubio sam pasoš. Prevrnuli smo cijeli autobus i sve stvari, ali nisam uspio da ga nađem. Kasnije se na jednom tuzlanskom portalu pojavilo obavještenje da je pasoš pronađen i fotografija mog pasoša. To nije promaklo mojim prijateljima u Trebinju, koji su me zbog toga zadirkivali, ali najbitnije je da sam pronašao dokumenta - istakao je Milović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana