Ђоки Миловићу од предсједника Слободе уговор, а тренера отказ

Чедомил Муцовић
Ђоки Миловићу од предсједника Слободе уговор, а тренера отказ

Требиње - Да је фудбалски хљеб и горак, најбоље је на својим плећима осјетио стамени Требињац Ђоко Миловић, којем је пропао трансфер у тузланску Слободу. Уговор између стаменог бека који је у претходне двије сезоне у дресу Леотара скренуо пажњу фудбалске јавности и предсједника Слободе Азмира Хусића "минирао" је тренер Тузлака Денис Садиковић.

- Са предсједником Слободе Азмиром Хусићем сам договорио све услове сарадње и договорили смо да потпишем уговор на једну плус једну годину. Рекао ми је да се прикључим екипи у Словенији, а када се он буде вратио из Америке, односно 22. августа, да ћемо ријешити сву папирологију. Рекао сам предсједнику да нисам расположен да долазим на пробу и да имам отворену понуду Звијезде Градачац, а он ми је саопштио да сам играч Слободе и да не треба да пролазим никакве пробе - рекао је нерасположени Миловић.

Проблем се јавио касније када је шеф стручног штаба Тузлака Денис Садиковић, пошто је довео свог играча, саопштио да Миловић није прошао пробу и да може напустити клуб.

- Од првог дана на припремама сам примијетио да немам статус који ми је обећао предсједник, већ да сам за тренера Садиковића на проби. Сигуран сам да предсједник Слободе не зна ништа о томе и да је тренер Садиковић својевољно поступио и оглушио се о оно што сам са Хусићем договорио. Било како било, испало је као да сам био на проби и ризиковао да се повриједим. Професионалац сам, од овога живим и уопште ме не занима ко је ту с ким у "послу", али такав однос коштао ме је трансфера - наставио је Миловић.

Највише жали за пропуштеном приликом да оствари ангажман у Звијезди из Градачца.

- Криво ми је што сам себи затворио конкретну и коректну опцију тренера Звијезде Нермина Хусеинбашића. Ово ми је велика школа за убудуће. Живот је лопта и вратиће се то негдје. Одлично сам одрадио утакмице, чак ме и сам Садиковић похвалио, али вјероватно не знам играти утакмице ван терена. Нисам издвојен случај и није ово моја параноја. Фудбалер који је прошле године био један од најважнијих играча у "Ћириној" Слободи сада је напустио Тузлаке због проблема са Садиковићем. Много је тамо момака који дијеле моје мишљење, али су у мат позицији. Међутим, немам ораха у џепу и могу сваког погледати у очи и зато желим да сви чују истину - додао је Миловић.

Пасош

Осим непријатности које је имао око ангажмана, Миловића је у Тузли задесила још једна "несрећа".

- Када смо се спремали да кренемо на припреме, изгубио сам пасош. Преврнули смо цијели аутобус и све ствари, али нисам успио да га нађем. Касније се на једном тузланском порталу појавило обавјештење да је пасош пронађен и фотографија мог пасоша. То није промакло мојим пријатељима у Требињу, који су ме због тога задиркивали, али најбитније је да сам пронашао документа - истакао је Миловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана