Ђетићи тестирају Српску

Милан Зубовић
Ђетићи тестирају Српску

Бањалука - Фудбалска А репрезентација Републике Српске требало би у новембру да одигра пријатељски меч против младе селекције Црне Горе (У21).

Сусрет би био игран у Србији средином новембра у једном од слободних UEFA термина. Селектор Републике Српске Жељко Бувач тражио је од Фудбалског савеза РС да прије званичне пријатељске утакмице са Србијом одигра један контролни меч који ће му послужити за бољи увид у квалитет играча на које може рачунати у наредним акцијама. Бувачу би меч са младим Црногорцима послужио као генерална проба за гостовање "орлова" у Бањалуци 2015. године. ФС РС добио је једногласну сагласност Извршног одбора ФС БиХ за утакмице репрезентација Републике Српске до краја 2014. године.

Фудбалска влада кровног Савеза дала је сагласност за дуел репрезентације У23 Републике Српске, која ће у Београду 15. октобра одиграти ревијалну утакмицу против Фудбалског клуба Телеоптик. Окупљање за тај сусрет планирано је за 14. октобар у етно-селу Станишић покрај Бијељине, која је стара база репрезентативних селекција Републике Српске. Ту би требало да се појаве они играчи који су задовољили квалитетом у недавно одиграној утакмица У23 и У21 репрезентација Републике Српске у Броду. Такође, позив ће добити и фудбалери из премијерлигашких клубова који одлуком селектора Бранимира Тулића нису били позвани на акцију "Дани фудбала", јер је он већ раније имао увид у њихове могућности.

- Утакмица у Броду послужила нам је да изаберемо играче за ову акцију, а састав ће бити појачан играчима из премијерлигашких клубова које смо поштедјели за недавно одиграни сусрет. Неколицина играча оправдала је позив у селекцију и списак оних на које рачунам ускоро ће бити саопштен. До краја године имамо још неколико планова по којима ћемо наставити да спроводимо акцију "Дани фудбала" - рекао је Тулић.

Селектори Српске

Први селектор Српске био је Милош Ђурковић, којем је помагао Младен Катић, да би послије њега на клупу репрезентације сјео Велимир Сомболац, којем је асистент био Велимир Стојнић. Посљедњи селектор РС био је Борче Средојевић, који није водио екипу ни у једном мечу. Прву утакмицу Република Српска одиграла је 1992. године против селекције тадашње Републике Српске Крајине (1:1) и до сада је играла 15 мечева, посљедњи 9. августа 2001. године против бијељинског Радника (1:1).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана