Дисциплинска комисија ФСРС изрекла казну у случају Напредак

Славко Басара
Дисциплинска комисија ФСРС изрекла казну у случају Напредак

БAЊA ЛУКA - Фудбалски клуб Романија ће у наредној сезони играти у Првој лиги Републике Српске, иако је освојила 2. мјесто иза Напретка из Доњег Шепка.

Дисциплинска комисија ФСРС јуче је објелоданила одлуку у "случају Напредак" због неправилног наступа играча Данијела Милојевића. Клубу из Доњег Шепка је одузето шест бодова, што аутоматски значи да је екипа из Пала првак Друге лиге, група исток и прелази у виши ранг.

- У првом реду смо се базирали на заштиту регуларности такмичења. Играч Милојевић је регистрован у ФС Канаде и није имао право наступа за Напредак. Кад би играчи могли тако да искачу из система, дошло би до општег хаоса. Неправедно је да неко убира резултате на рачун туђег играча. Прописи су више него јасни - рекао је предсједник Дисциплинске комисије ФСРС Чедо Раковић.

Ова одлука је донесена још у прошли четвртак, али тек је јуче објелодањена.

- Требало је још да прикупимо одређене аргументе, а водећи се чињеницама и прикупљеним материјалима људи из Напретка су једноставно морали да знају гдје им је играч у току јесењег дијела сезоне. ФК Напредак има право жалбе у наредних десет дана на ову одлуку Aпелационој комисији - казао је Раковић.

Предсједник ФК Напредак Радивој Лазаревић је на јучерашњу одлуку има сљедећи коментар:

- Честитам Романији улазак у Прву лигу РС и желим јој пуно среће у новој сезони. Ма какав год савез био, легалиста сам и поштоваћу сваку одлуку ФСРС, с обзиром на професију којом се бавим. Одлуку још нисмо написмено добили, а да ли ћемо се жалити видјећемо. Наш клуб жели да дође до рјешења ове ситуације.

Први човјек друголигаша из Доњег Шепка је истакао и ово:

- Све ме ово подсјећа на вријеме када је све и свја у ФСРС био Саво Поповић и када се десио "случај Јања". Напредак чиста образа наставља такмичење у оквирима ФС Републике Српске, без обзира о којем се рангу ради.

У Романији тврде да је правда задовољена.

- То што смо били иницијатори рјешења овог случаја нема никакве везе с нашим пласманом. Желимо да се поштују фудбалска правила и прописи. Играч Милојевић није има право наступа за Напредак. нашом жалбом смо прије свега жељели да помогнемо ФСРС да заведе ред. Од првог тренутка смо имали велико повјерење у институцију звану ФСРС - рекао је предсједник Романије Драган Петковић. 

Слога ДИПО у минусу

Дисциплинска комисија ФСРС изрекла је казну и друголигашу Слоги ДИПО из Горњих Подградаца. Због "шверцовања" фудбалера Јабланице, Вељка Тенџерића, на сусрету друголигашког запада у Омарској. Подградчани ће морати да плате 1.000 марака. У наредној сезони стартоваће са минус шест бодова. Представник Слоге ДИПО на поменутом мечу Раденко Петровић суспендован је годину дана, као и делегат истог Дарко Мишић из Шамца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана