Deseti omladinsku turnir Fudbal frends: Trijumf Budućnosti

Radmila Đević
Deseti omladinsku turnir Fudbal frends: Trijumf Budućnosti

Foča - Kadetski šampion Crne Gore, ekipa Budućnosti pobjednik je Desetog međunarodnog omladinskog turnira "Fudbal frends" u Foči. Podgoričani su u finalu savladali vršnjake iz Rijeke sa 1:0.

Gol odluke postigao je talentovani golgeter "plavih" Marko Burzanović i svojim saigračima donio jubilarni trofej.

Podgorička Budućnost nije prvi put pobjednik u Foči a minulog vikenda ponovili su uspjeh od prije šest godina.

- Na turniru je pokazan izuzetan kvalitet. Prvi smo zahvaljujući  činjenici da smo pokazali kontinuitet kvalitetnih igara. Mi smo se odomaćili u Foči, a ovdašnjoj publici uzvraćamo pobjedama, prvoj 2008. godine i drugoj ove 2014. I sljedeće godine sigurno dolazimo na turnir sa kvalitetnom generacijom - rekao je trener kadeta Budućnosti, Slavko Vlahović.

Riječkim juniorima pripala je titula vicešampiona. Prethodno su u prvom kolu porazili Crvenu zvezdu (1:0) a u polufinalu Željezničar (2:0). Ipak, potvrda njihove sjajne igre jeste činjenica de je za najboljeg igrača turnira proglašen riječka velika nada Matko Budan.

- Budućnost nas je savladala i čestitamo joj. Nama je nedostajalo malo sreće. Pogodili smo tri stative i imali nekoliko šansi koje nismo iskoristili. Za to smo kažnjeni porazom ali to je fudbal, idemo dalje - kaže Budan.

Za najboljeg čuvara mreže proglašen je golman Budućnosti Milisav Vuksanović, a najbolji strijelac, sa četiri gola, je Niko Adamič iz Olimpije.

- Turnir je odlično organizovan, igrači su potkovani i tehnički i fizički. Rezultatom nismo zadovoljni, peto smo mjesto, ali dogodine ćemo se popraviti - kaže Adamič.

Treće mjesto na turniru osvojio je Rabotnički iz Skoplja pobjedom na penale protiv Željezničara 4:1 , a u regularnom toku nije bilo golova U meču za peto mjesto, Olimpija je nadigrala Crvenu zvezdu sa 2:0, a susret za sedmo mjesto između Sutjeske i Vojvodine, nakon 1:1 i izvođenja penala, završen je pobjedom Novosađana 6:5.

Mogućnost igranja pod reflektorima, mnogobrojna publika, razmjena iskustava sa komšijama, učesnicima Fudbal frendsa rijetko se ukazuje. Upravo je to, pored gostoprimljivosti, jedna od specifičnosti turnira u Foči. Ljubljanska Olimpija oduševljena prijemom.

- Važno je da su se djeca upoznala sa svojim vršnjacima iz bivših republika, dogodine se vraćamo ponovo da duže ostanemo i pripreme organizujemo - kaže trener Olimpije, Vanja Stračević.

Igrači Crvene zvezde ističu da su zadovoljni turnirom, ali i da su stekli brojna iskustva.

- Mi smo bili najmlađi od svih učesnika ovde. Pružili smo maksimum a rezultati su takvi kakvi jesu - kaže kapiten Zvezde, Uroš Filipović.

Trodnevni fudbal frends pokazao je svu ljepotu fudbalske igre i druženja. Organizator, opština Foča, i više nego zadovoljan.

- Svi su odavde otišli zadovoljni, sa željom da se ponovo vrate. Sve je proteklo u najboljem redu, želimo da dogodine napravimo još bolji i kvalitetniji turnir - istakao je predsjednik OO turnira i načelnik opštine Foča Radisav Mašić.

Avramović

Idejni tvorac "Fudbal frendsa", Zoran Avramović kaže da završetkom jubilarnog počinju pripreme za 11. omladinski fudbalski turnir.

- Fudbal je univerzalni jezik za sve, mi smo unaprijedili ovaj turnir  i nadamo se da ćemo jedanaestu godinu koja je već pred nama napraviti bolji, ljepši, zanimljiviji turnir i još jednom pokazati da se na zelenom terenu krije poruka da možemo zajedno - ističe Avramović.

Poredak

1. Budućnost

2. Rijeka

3. Rabotnički

4. Željezničar

5. Olimpija

6. Crvena zvezda

7. Vojvodina

8. Sutjeska

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana