Deset godina stonoteniskog klub Spin: Pored treninga brinu o kulturi

Milan Zubović
Deset godina stonoteniskog klub Spin: Pored treninga brinu o kulturi

Banjaluka - Omladinski Stonoteniski klub Spin iz Banjaluke obilježio je deceniju postojanja tokom koje je kroz ekipu prošao veliki broj takmičara.

Poslije deset godina postojanja Banjalučani imaju čime da se pohvale. Ženska seniorska ekipa godinama je učesnik Premijer lige BiH, dok seniori igraju Prvu ligu Republike Srpske. Na prvenstvima Srpske osvajali su šampionske i vicešampionske titule u konkurenciji najmlađih kadeta, mlađih kadeta i kadeta dok su vicešampioni BiH u kategoriji najmlađih kadeta. U svim kategorijama broje više od 50 članova različitih uzrasta.

- Sa djecom rade treneri koji imaju međunarodnu licencu, bivši reprezentativci BiH, a zanimljivo je da je jedan od njih glumac Dječijeg pozorišta Republike Srpske. Možemo se pohvaliti da smo jedan od najmasovnijih stonoteniskih klubova u BiH dok i dalje nastavljamo raditi na omasovljenju i popularizaciji stonog tenisa u našem gradu - izjavio je jedan od trenera Spina Dragan Vučić.

Prema njegovim riječima, Spin nije kao ostali klubovi i ima nekoliko elementa u radu po čemu se razliku je ostalih.

- Naš klub nije klasični sportski kolektiv u kojem je sve podređeno treningu gdje ne postoji ništa drugo osim toga. Kada smo ga osnovali željeli smo da se razlikujemo od ostalih pa između ostalog radimo na kulturnom uzdizanju djece i redovni smo posjetioci Dječijeg pozorišta Republike Srpske, jer smatramo da je kultura pored sporta vrlo bitna u odrastanju djece. Pored toga ove godine organizovali smo i posjetu Konjičkom klubu Čokorska polja gdje su se naši mališani oprobali i u jahanju. Angažovali smo i sportskog psihologa koji aktivno radi na mentalnoj pripremi naših članova - rekao je Vučić.

Istakao je neke od prednosti stonog tenisa u odnosu na ostale sportove.

- Stoni tenis poboljšava koncentraciju, reflekse, eksplozivnost, a preporučuje se i osobama koje boluju od Alchajmerove bolesti. U ovom sportu su vrlo mali rizici od povreda, gdje nemate kontakta sa protivnikom i gdje sve zavisi prvenstveno od vas - dodao je Vučić.

Pored njega sa takmičarima još rade Siniša Marčetić i Novak Kukrić dok su svake godine učesnici međunarodnih turnira u Zagrebu, Novom Sadu, Varaždinu... kao i drugim gradovima.

Treninzi

Treninzi se održavaju ponedjeljkom i četvrtkom od 19 do 20 časova u Osnovnoj školi “Zmaj Jova Jovanović” dok ponedjeljkom i srijedom od 20 do 21 u OŠ “Branko Radičević”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana