Derventa napada Ligu četiri

Dušan Repija
Derventa napada Ligu četiri

Derventa - Uprava rukometnog kluba Derventa odradila je odličan posao jer je zadržala sve igrače iz prethodne sezone izuzimajući Danijela Božića koji je odlučio da završi karijeru, a njegovo mjesto na lijevom krilu zauzeće Vlado Draganić iz Nevesinja.

Dobri rezultati prošle sezone i kontinuitet u radu sa trenerom Zoranom Dokićem, kao i činjenici da sve dogovoreno bude isplaćeno prevagnule su što su svi rukometaši odlučili da ostanu. Prethodnih dana paraf na novi ugovor stavio je Slaven Šijaković, a juče je dogovorena saradnja sa iskusnim golmanom Draganom Starčevićem i pivotom iz Crne Gore Nikolom Markovićem.

- Izuzetno smo zadovoljni urađenim do sada, jer smo ekipu gotovo završili posao. Sa trenerom Dokićem odavno smo postigli dogovor, a onda su i svi igrači osim Božića odlučili da ostanu. Do kraja prelaznog roka dovešćemo još jednog beka i sa njim zaokružiti ekipu - rekao je predsjednik kluba Čedo Vujičić.

Upravo bi taj bek trebalo da donese dodatne opcije u igri Dervenćana u oba pravca, pa se može konstatovati da će osvajač Kupa Republike Srpske za prošlu sezonu imati za nijansu kvalitetniju ekipu.

- Prošle godine nam je spletom nesrećnih okolnosti izmakla Liga 4, pa se nadamo da ćemo nadoknaditi propušteno. Već duži niz godina smo stabilan klub, igrači to prepoznaju i zato se odlučuju da ostanu. Ambicije su nam da nastavimo kako smo počeli i da još dugo igramo važnu ulogu u rukometu BiH - rekao je Vujičić.

Dokić će izvršiti prozivku 31. jula, a kompletne pripreme ekipa će obaviti u Derventi. Krajem avgusta nastupiće na turniru u hrvatskom Vrbovecu.

Podrška zajednici klubova

I u RK Derventa nezadovoljni su radom Rukometnog saveza BiH, pa podržavaju inicijativu predsjednika Skupštine Sloge iz Doboja Vojislava Rađe o osnivanju zajednice klubova.

- Formalne promjene u vrhu RS BiH nisu rezultirale ničim konkretnim. Klubovi su žrtve nerada, tako da podržavamo inicijativu o udruživanju u neki vid zajednice kako bi se lakše borili za naša prava - rekao je Vujičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana