Дервента напада Лигу четири

Душан Репија
Дервента напада Лигу четири

Дервента - Управа рукометног клуба Дервента одрадила је одличан посао јер је задржала све играче из претходне сезоне изузимајући Данијела Божића који је одлучио да заврши каријеру, а његово мјесто на лијевом крилу заузеће Владо Драганић из Невесиња.

Добри резултати прошле сезоне и континуитет у раду са тренером Зораном Докићем, као и чињеници да све договорено буде исплаћено превагнуле су што су сви рукометаши одлучили да остану. Претходних дана параф на нови уговор ставио је Славен Шијаковић, а јуче је договорена сарадња са искусним голманом Драганом Старчевићем и пивотом из Црне Горе Николом Марковићем.

- Изузетно смо задовољни урађеним до сада, јер смо екипу готово завршили посао. Са тренером Докићем одавно смо постигли договор, а онда су и сви играчи осим Божића одлучили да остану. До краја прелазног рока довешћемо још једног бека и са њим заокружити екипу - рекао је предсједник клуба Чедо Вујичић.

Управо би тај бек требало да донесе додатне опције у игри Дервенћана у оба правца, па се може констатовати да ће освајач Купа Републике Српске за прошлу сезону имати за нијансу квалитетнију екипу.

- Прошле године нам је сплетом несрећних околности измакла Лига 4, па се надамо да ћемо надокнадити пропуштено. Већ дужи низ година смо стабилан клуб, играчи то препознају и зато се одлучују да остану. Амбиције су нам да наставимо како смо почели и да још дуго играмо важну улогу у рукомету БиХ - рекао је Вујичић.

Докић ће извршити прозивку 31. јула, а комплетне припреме екипа ће обавити у Дервенти. Крајем августа наступиће на турниру у хрватском Врбовецу.

Подршка заједници клубова

И у РК Дервента незадовољни су радом Рукометног савеза БиХ, па подржавају иницијативу предсједника Скупштине Слоге из Добоја Војислава Рађе о оснивању заједнице клубова.

- Формалне промјене у врху РС БиХ нису резултирале ничим конкретним. Клубови су жртве нерада, тако да подржавамо иницијативу о удруживању у неки вид заједнице како би се лакше борили за наша права - рекао је Вујичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана