Dekoncentrisani Orlovi izgubili od Njemačke

B92
Dekoncentrisani Orlovi izgubili od Njemačke

Košarkaši Srbije poraženi su u Frankfurtu od domaće Njemačke sa 79:74 u trećem kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019.

Srbija nije uspjela da pruži igru iz prva dva susreta, šut nije funkcionisao kada je bilo potrebno i raspucani Nijemci su to uspjeli da iskoriste.

'Orlovi' su doživjeli prvi poraz u kvalifikacijama, dok je ekipa Henrika Redla zadržala maksimalan učinak i prva je na tabeli grupe G.

Izabranici Aleksandra Đorđevića odlično su otvorili utakmicu, na krilima Miroslava Raduljice koji je pogađao iz svih pozicija. Vrlo brzo su dobrim rješenjima u napadu poveli, a onda i stigli do dvocifrene prednosti.

Međutim, dozvolili su Nijemcima da se raspucaju u drugoj polovini prve četvrtine, pa se domaćin trojkama ekspresno vratio. Preko Bencinga i Sajferta je Njemačka preokrenula u drugoj dionici, sve do pauze je na snazi bila "rezultatska klackalica", ali su 'Orlovi' na odmor otišli sa pola koša razlike.

Ni drugo poluvrijeme nije bilo mnogo drugačije, pošto se igralo koš za koš tokom čitavih 20 minuta. U jednom trenutku naš tim imao je pet poena viška, ali su Nijemci napravili seriju 10:0 i preuzeli kontrolu.

Od tog trenutka ništa nije funkcionisalo u ekipi Srbije – nastavilo se sa promašajima slobodnih bacanja, tokom nekoliko važnih napada su rješenja bila loša, dok je Dejan Todorović u finišu, takođe sa penala propustio priliku za priključaj.

Najefikasniji u srpskom timu bio je Miroslav Raduljica sa 22 poena i 3 skoka, a jedini dvocifreni još je bio Paunić koji je sakupio 11. Dva manje imao je debitant Jelovac, dok se spomenuti Todorović zaustavio na 8.

Pobjedničku ekipu predvodio je kapiten Bencing sa 17 poena, 11 je dodao Hartenštajn dva više od Akpinara.

'Orlovi' u nedjelju od 20.20 gostovati Austriji u Beču, a 'Panceri' igraju u Gruziji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana