Dejanović žali za Ligom šampiona

Siniša Kotaraš
Dejanović žali za Ligom šampiona

Doboj - Iskusni golman izraelskog Hapoel Rišona Peđa Dejanović (36) uopšte ne razmišlja o odlasku u penziju, pa je nedavno potpisao novi, dvogodišnji ugovor s aktuelnim prvakom ove zemlje.

Kako sam kaže, imao je mogućnost i da još duže ostane u ovoj zemlji, ali zbog porodičnih razloga odlučio se za produžetak saradnje do 2020. godine.

- U klubu su bili zadovoljni mojim partijama, prošle sezone smo osvojili duplu krunu, proglašen sam za MVP prvenstva i ponuđen mi je novi, višegodišnji ugovor. Odlučio sam se za ovaj jer mi sin za dvije godine polazi u školu, pa ćemo vidjeti šta ćemo - kaže Dejanović.

Odlučio je da ostane iako je odlukom rukovodstva klub odustao od takmičenja u Ligi Šampiona, što mu je teško palo.

- Nisam, nažalost, nikada zaigrao u Ligi šampiona. Ovakvom odlukom mi je propala možda i posljednja mogućnost, ali šta je tu je. Rukomet mi je mnogo dao i nemam pravo da budem nezadovoljan - rekao je Dejanović.

Nakon višegodišnjeg igranja u Premijer ligi BiH, gdje je, osim matične Sloge, branio za Goražde i banjalučki Borac, otisnuo se u inostranstvo. Stanica je bila španska Bidasoa.

- To je potpuno drugi nivo takmičenja. Asobal liga je jedna od najjačih u Evropi, ali su, nažalost, i oni doživjeli pad. Njihov način rada i posvećenost rukometu je na veoma visokom nivou, znaju da naprave dobru organizaciju i sjajno se uklapaju u postojeći budžet. Proveo sam tri godine u Irunu i radio sa vrhunskim stručnjacima, a i otvorili su mi se neki novi vidici - tvrdi Dejanović.

Prema njegovim riječima, naprosto je nevjerovatno koliko taj grad voli svoj klub i živi za rukomet.

- U pitanju je baskijska regija i oni su veoma specifični, posebno po ljubavi prema rukometu, dok u ostalim dijelovima Španije to baš i nije tako. Ni velika Barselona ne može da napuni dvoranu, osim na nekim velikim utakmicama. U Irunu je, opet, to sasvim drugačije. Grad živi za rukomet i dvorana je uvijek bila popunjena do posljednjeg mjesta, bez obzira na to protiv koga igramo - prisjeća se Dejanović.

Doboj u srcu

Kao i uvijek, Dejanovića je obradovao dolazak u rodni Doboj jer je Hapoel Rišon bio učesnik TV turnira šampiona.

- Doboj je moj grad, i uvijek se radujem kada imam priliku da dođem. Takođe, Sloga je klub u kojem sam ponikao i ponosan sam što su organizatori pozvali Hapoel da učestvuje na turniru. Međutim, ono što me je najviše obradovalo jeste najava da će Doboj napokon dobiti dvoranu jer će rukomet sa njom samo da napreduje. Trebalo je to da se desi mnogo ranije, ali bolje ikad nego nikad - naglasio je Dejanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana