Dejan Unčanin, najiskusniji prvotimac Borca: Ključevi u našim rukama

Dušan Repija
Dejan Unčanin, najiskusniji prvotimac Borca: Ključevi u našim rukama

Banjaluka - Rukometaši Borac m:tela broje sitno do prve utakmice osmine finala Čelendž kupa sa Švijesom i već su uveliko počeli da analiziraju vrline i mane rivala.

Poslije nekoliko odgledanih utakmica, zaključak je da Litvanci nisu ekipa za potcjenjivanje, ali ni neko od koga bi Banjalučani trebalo da zaziru. Najiskusniji prvotimac Borca Dejan Unčanin odigrao je mnogo ovakvih utakmica, za razliku od većine mlađih kolega, pa u neku ruku ima i ulogu mentora.

- Daleko od toga da je Švijesa amaterski klub jer igra jako dobro na tri fronta - u prvenstvu, Baltičkoj ligi i Čelendž kupu. Gotovo pred svaku utakmicu ponavljamo da mi moramo biti pravi i na 100 odsto, isti je slučaj i sada. Za nas ne smije da važi ono čuveno “lako ćemo”, koje je opasno i za mnogo kvalitetnije timove. Mislim da se u ovom dvomeču ipak mi pitamo jer, ako obje ekipe budu na svom maksimumu, vjerujem da ćemo se radovati poslije 120 minuta borbe. Potrebno je samo da se adekvatno pripremimo i odradimo posao onako kako znamo - rekao je Unčanin.

Glavni adut u svih 120 minuta trebalo bi da bude odbrana, koja je i u prvom dijelu sezone bila bolji dio tima Borca. Prema stilu igre koji forsiraju Litvanci, ključ bi mogao da bude ovaj segment igre.

- Prema onome što smo vidjeli, ne igraju sa mnogo kontakta i mnogo prekršaja, više žele da ubrzaju tempo i igraju na gol više. Na nama je da ih usporimo i kontrolišemo u defanzivi. Mislim da će za subotnji duel u Viljnusu biti spreman i Srđan Savić i da ćemo biti još “gušći” na liniji od šest metara. Imaju jednog opasnog šutera, Karolisa Atanavičijusa, a od hvaljenog krila Valdasa Dabravičijusa nismo vidjeli mnogo, nadam se da nećemo ni u subotu - rekao je Unčanin.

Borac je imao dobru provjeru forme u četvrtfinalu Kupa BiH savladavši dobojsku Slogu sa četiri gola razlike, a moglo je da bude i više. Upravo to je nešto što iskusni desni bek podvlači da ne bi trebalo da se dešava.

- Kup sistem je drugačiji od ligaškog. Jedan ili dva gola su jako bitni. Da smo Slogu dobili sedam razlike, vjerovatno bi i oni drugačije pripremali revanš, odnosno sigurno bi se manje nadali da nas mogu proći. Ovako smo im ostavili veću šansu... Nadam se da sada nećemo ponoviti istu grešku - zaključio je Unčanin.

Banjalučani u petak putuju u Viljnus, a meč je na programu u subotu od 17 časova.

Proljeće poslije 14 godina

Evropsku utakmicu u proljećnom dijelu sezone Borac je posljednji put igrao u sezoni 2004/05. protiv Vaker Tuna, pa i to govori koliko je važan dvomeč sa Švijesom.

- Nije nas dugo bilo, ali, eto, uspjeli smo da se vratimo. Osjeća se pozitivna energija, iskreno, bio sam prilično iznenađen brojem gledalaca protiv Sloge, a nadam se da će ih biti još više u revanšu sa Litvancima. I zbog toga moramo biti pravi, a da ne pričam o važnosti meča za naš rukomet - naglasio je Unčanin.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana