Дејан Малиновић, рукометаш Констанце: Румуни великим улагањима стижу Европу

Синиша Котараш
Дејан Малиновић, рукометаш Констанце: Румуни великим улагањима стижу Европу

Констанца - Некадашњи првотимац бањалучког Борца Дејан Малиновић већ другу годину носи дрес румунске Констанце, у коју је дошао послије три године проведене у редовима француског Кретеја.

Уговор са румунским клубом га веже до краја ове сезоне, а љеворуки рукометаш није сигуран да ће га продужити, иако је, како сам каже, изузетно презадовољан у овој средини.

- Било је причица о евентуалном продужетку сарадње, али ништа званично. Постоји и интересовање других клубова, не само из Румуније, али мислим да је још рано да о томе причамо. За ових годину и по у Констанци био сам веома задовољан, како клубом, тако и самим градом, који је најпознатије румунско љетовалиште - истиче Малиновић.

За боље познаваоце рукометних прилика прилично изненађујуће је одјекнула вијест да је одлучио да напусти Француску и пресели се на обалу Црног мора.

- Три године сам провео у Француској и дошло је вријеме растанка. Једноставно, нисам себе у том тренутку више видио тамо, што не значи да се једног дана нећу предомислити и вратити. Не кајем се због те одлуке јер мислим да сам напредовао. Са друге стране, француска лига је много јача, тако да овдје нисам имао толико јаких утакмица као тамо. Али, у неку руку сам се и одморио, напунио батерије и сада сам спреман за нове изазове - тврди Малиновић.

За вријеме проведено у редовима Констанце успио је да упозна стање у Румунији, гдје се, према његовим ријечима, све више улаже у спорт, па не чуди да је буџет његовог клуба шест пута већи од оног који има Борац.

- Нисам баш сто одсто сигуран, али мислим да је у питању износ од два милиона евра. Највећи дио тог новца клуб добија од града и тек један мали дио од осталих спонзора. Медијски су одлично попраћени, само рукомет на два или три посебна канала, а о фудбалу да и не говоримо. Иначе, у Румунији се, за разлику од осталих балканских земаља, много пара улаже у спорт, што их, из године у годину, све више подиже на међународном плану - рекао је Малиновић.

Иначе, Констанца је права колонија играча са подручја бивше Југославије, тако да Малиновић није имао проблема са прилагођавањем.

- Тренутно је у клубу девет играча са подручја бивше СФРЈ, први тренер је Македонац Звонко Шундовски, а његов помоћник Марко Исаковић. Дубок траг је оставио и покојни Зоран Куртеш, о којем и дан-данас причају само у суперлативу. Са свима се дружим и нема подјела, без обзира о коме се ради. Наравно, највише смо са породицама, али када нађемо времена излазимо заједно - потврдио је Малиновић.

Када су у питању резултати, Констанца је прошле године освојила Куп и Суперкуп Румуније, а сада им је циљ шампионска титула.

- Тренутно смо први на табели и желимо да ту и останемо. Највећи ривал нам је Динамо, који ове године игра Лигу шампиона, док из прикрајка вребају и преостала два клуба из Букурешта, Стеауа и ЦСМ. Има још доста да се игра, али вјерујем да можемо на крају бити први - поручио је Малиновић.

Борац има шансу

Вољом жријеба Борац м:тел је за противника у четвртфиналу Челенџ купа добио ЦСМ Букурешт, а Малиновић каже да “црвено-плави” имају своје шансе у овом двобоју.

- Штета што се прва утакмица игра у Букурешту. Овако, ако Борац успије да не изгуби са више од пет голова, има шансе да то надокнади пред пуним “Бориком”. Оно што је за мој бивши клуб тренутно добро је то што се ЦСМ тренутно налази у лошој форми и доживио је неколико пораза. Такође, неколико кључних играча им је повријеђено и питање је колико ће успјети да се опораве за та два меча. Свим срцем сам уз Борац и навијам да изборе полуфинале - категоричан је Малиновић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана