Дејан Малиновић: Кретеј прилика за нови почетак

Душан Репија
Дејан Малиновић: Кретеј прилика за нови почетак

Бањалука - Некадашњи рукометаш Борца м:тел Дејан Малиновић (21) идуће године носиће дрес француског Кретеја као позајмљен играч бјелоруске екипе Мешков Брест.

Иако има важећи уговор са Бјелорусима још сезону и по, млади бек одлучио је да срећу потражи у новом француском прволигашу.

- Протеклих пола године провео сам у Мешкову и иако ми је стварно било лијепо одлучио сам се на овај потез, пошто нисам имао прилику да играм превише. Услиједио је позив из Француске, били су конкретни и коректни, па ћу у идућој години играти у земљи Гала. Амбиције клуба су да у првој години заврши у средини табеле, а онда постепено крене ка самом врху - рекао је Малиновић.

Одлични десни бек нада се да ће добити прилику да покаже шта зна, пошто од одласка из Борца, прво у Марибор па онда у Мешков, није био задовољан својим играма.

- Мало сам се изгубио у протеклој сезони, али то је ваљда нормално за играча у мојим годинама. Спреман сам да коначно покажем шта знам, мислим да могу много боље него што сам давао до сада. Зато ми је битно да играм, а мислим да ћу у Кретеју имати довољно шансе, пошто ћу минутажу дијелити са младим репрезентативцем Француске, који је још млађи од мене - рекао је Малиновић.

Иако још одмара у Бањалуци,  о новом клубу и граду чуо је све најбоље.

- За Кретеј је потписао и мој друг из репрезентације БиХ Мухамед Торомановић, који је већ био тамо и пренио ми је своје утиске. Кретеј је мали град, мањи од Бањалуке, људи живе за клуб и на утакмицама је готово увијек дворана испуњена до посљедњег мјеста. Кретеј је један од највећих клубова у Француској, који је минулих година имао тешке тренутке, али сада су поново кренули узлазном путањом - рекао је Малиновић.

Од уласка богатих шеика у ПСЖ, уз увијек добре Монпеље, Шамбери, Данкерк, француска лига постала је једна од најјачих лига у Европи.

- Њемачка Бундеслига је и даље неприкосновена, а француска лига је у рангу са шпанском. И из тог разлога одлазак у Кретеј је за мене велики изазов. У лиги игра много играча са ових простора и у разговору са њима чуо сам само лијепе ствари - закључио је Малиновић.

Борац

Дејан Малиновић је поникао у Борцу м:тел. За "црвено-плаве" га вежу лијепе успомене и каже да му је жао што клуб дрма криза.

- Готово свакодневно се чујем и дружим са мојим некадашњим саиграчима, тако да знам да је ситуација врло тешка, да нема новца. Међутим, људи који су сада у клубу имају снаге и знања да извуку клуб из кризе - рекао је Малиновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана