Дебитант Кнежевић водио Борац до трофеја

Душан Репија
Дебитант Кнежевић водио Борац до трофеја

Бањалука - Мало је рукометаша који буквално у првим сениорским мечевима стигну до трофеја, а још мање оних који на дебију постану јунаци свог тима. Баш то је пошло за руком 20-годишњем играчу Борца м:тел Николи Кнежевићу, најбољем играчу завршног турнира Купа РС.

Дијете бањалучког клуба добио је прилику и искористио на најбољи начин. У полуфиналу против Локомотиве (37:30) и финалном мечу са Слогом, који су  Бањалучани добили са идентичним резултатом, Кнежевић је био непогрешив са позиције лијевог крила. Тако је Борац стигао до трофеја, а тренер Бојан Унчанин играча који ће у будућности чешће шпартати уз лијеву аут линију.

- Мислим да сам искористио прилику, а најважније је да смо стигли до трофеја који нам је претходних година измицао сплетом несрећних околности. Ове двије утакмице памтићу цијели живот, јер прије њих сам практично скупио неколико минута на терену. На крају је све испало одлично. Знао сам да сам одиграо добар турнир, али се ријетко дешава да крила добију награду за најбољег, па нисам очекивао. Када сам чуо да сам ја добио признање стварно сам био пресрећан. Сав труд и рад се исплатио, а сигурно се нећу овдје зауставити, јер сада имам додатни мотив да тренирам још боље и покажем се у годинама које долазе - рекао је Кнежевић.

Савјете је углавном добијао од најискуснијих Бојана Љубишића и Дејана Унчанина, који су у његовој кожи били средином деведесетих када су почињали богате каријере. И остали саиграчи били су му велика подршка.

- Много ми је значило што су ме савјетовали и бодрили, јер кад је тако одмах је лакше играти. Озбиљнију минутажу до сада сам имао сам само против Славије у Премијер лиги, тако да немам много искуства. Они су ми олакшали прилагођавање и много им хвала на томе. На мојој позицији играју Марко Ћеранић и Небојша Јовановић, а иако смо сви жељни утакмица нема зависти између нас. Увијек се међусобно бодримо и помажемо што је доказ да у тиму влада одлична атмосфера - рекао је Кнежевић.

На крилима таквих односа у свлачионици и трофеја из Брчког, "црвено-плави" улазе у врло згуснут период сезоне. Већ сутра гостују Вогошћи у првом мечу четвртфинала Купа БиХ, у недјељу дочекују Извиђач у првенству, а потом слиједи реванш са Вогошћом.

- Распоред јесте густ, али можда је и боље јер смо неколико пута у току сезоне имали дужих пауза. Тешко је сваки пут хватати такмичарски ритам, па се надам да ћемо сада искористити овај залет. У Брчком смо одиграли два добра меча, освојили трофеј и добили неколико младих играча, што је одлично - рекао је тренер Бојан Унчанин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана