Davidovićeva otvorila turnir Fudbal frends

Srna
Davidovićeva otvorila turnir Fudbal frends

Foča - Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović otvorila je večeras u Foči 12. Međunarodni omladinski turnir "Fudbal frends", na kojem učestvuje osam omladinskih selekcija iz šest evropskih zemalja.Davidovićeva je istakla da je osnovna ideja ovog turnira, koji postoji od 2005. godine, tolerancija, prijateljstvo i internacionalizam.

"Foča je to prepoznala i turnir je iz godine u godine sve bolji. Naše ministarstvo je prepoznalo značaj ovog turnira na kojem učestvuju igrači iz okolnih zemalja, a znamo da su ranije nastupale i ekipe iz Holandije, Engleske, Grčke, Austrije, Poljske i drugih zemalja", rekla je Davidovićeva.

Ona je podsjetila da je Ministarstvo ove godine turnir u Foči uvrstilo u manifestacije od posebnog značaja za Republiku Srpsku.

"Foča živi za žFudbal frendsž, prelijepo je vidjeti svu tu omladinu koja šeta gradom, a jedan od veoma važnih aspekata je što će, osim igrača, i novinari, treneri, sudije i svi koji su došli upoznati grad i okolinu i na najljepši mogući način pomovisati Foču u turističkom smislu", napomenula je Davidovićeva.

Predsjednik Asocijacije "Fudbal frends" Zoran Avramović rekao je da je ovaj turnur međunarodni festival dobrih želja, vizija i dobre nade da je sport mnogo više od poraza i pobjede.

"Foča već 12 godina pravi događaj za koji se zna na mapi Evrope, ali se više od svega zna da je ovdje gostoprimstvo i organizacija na izuzetno visokom nivou", istakao je Avramović.

On je rekao da Foču naprijed vode snovi da se uvijek može raditi kvalitetnije i bolje, te da je pokazala da je grad koji ima znanje i energiju da okupi ovoliko zemalja i ekipa na turniru na kojem niču šampioni.

"Marko Grujić je u Foči sanjao da će jednog dana igrati za žLiverpulž i snovi su mu se ostvarili. Mislim da se svima nama snovi mogu ostvariti ako duboko u to vjerujemo", napomenuo je Avramović, koji je idejni tvorac turnira.

Predsjednik Organizacionog odbora "Fudbal frendsa" Radisav Mašić poručio je da je Foča još jednom otvorila srce za mlade fudbalere. "Pripremili smo terene, smještaj i sve što je sportistima potrebno, a naši građani će pokazati da su gostporimljivi", rekao je Mašić.

Na otvaranju turnira, kadeti "Partizana" savladali su na penale podgoričku "Budućnost" sa 3:1, a u drugom susretu "Rijeka" je sa 4:0 porazila domaću "Sutjesku".

Večeras se igraju preostali četvrtfinalbni mečevi "Crvena zvezda"-"Steaua" i "Željezničar"-"Maribor".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana