Давидовићева отворила турнир Фудбал френдс

Срна
Давидовићева отворила турнир Фудбал френдс

Фоча - Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић отворила је вечерас у Фочи 12. Међународни омладински турнир "Фудбал френдс", на којем учествује осам омладинских селекција из шест европских земаља.Давидовићева је истакла да је основна идеја овог турнира, који постоји од 2005. године, толеранција, пријатељство и интернационализам.

"Фоча је то препознала и турнир је из године у године све бољи. Наше министарство је препознало значај овог турнира на којем учествују играчи из околних земаља, а знамо да су раније наступале и екипе из Холандије, Енглеске, Грчке, Аустрије, Пољске и других земаља", рекла је Давидовићева.

Она је подсјетила да је Министарство ове године турнир у Фочи уврстило у манифестације од посебног значаја за Републику Српску.

"Фоча живи за жФудбал френдсж, прелијепо је видјети сву ту омладину која шета градом, а један од веома важних аспеката је што ће, осим играча, и новинари, тренери, судије и сви који су дошли упознати град и околину и на најљепши могући начин помовисати Фочу у туристичком смислу", напоменула је Давидовићева.

Предсједник Асоцијације "Фудбал френдс" Зоран Аврамовић рекао је да је овај турнур међународни фестивал добрих жеља, визија и добре наде да је спорт много више од пораза и побједе.

"Фоча већ 12 година прави догађај за који се зна на мапи Европе, али се више од свега зна да је овдје гостопримство и организација на изузетно високом нивоу", истакао је Аврамовић.

Он је рекао да Фочу напријед воде снови да се увијек може радити квалитетније и боље, те да је показала да је град који има знање и енергију да окупи оволико земаља и екипа на турниру на којем ничу шампиони.

"Марко Грујић је у Фочи сањао да ће једног дана играти за жЛиверпулж и снови су му се остварили. Мислим да се свима нама снови могу остварити ако дубоко у то вјерујемо", напоменуо је Аврамовић, који је идејни творац турнира.

Предсједник Организационог одбора "Фудбал френдса" Радисав Машић поручио је да је Фоча још једном отворила срце за младе фудбалере. "Припремили смо терене, смјештај и све што је спортистима потребно, а наши грађани ће показати да су гостпоримљиви", рекао је Машић.

На отварању турнира, кадети "Партизана" савладали су на пенале подгоричку "Будућност" са 3:1, а у другом сусрету "Ријека" је са 4:0 поразила домаћу "Сутјеску".

Вечерас се играју преостали четвртфиналбни мечеви "Црвена звезда"-"Стеауа" и "Жељезничар"-"Марибор".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана