Darko Vojvodić predstavljen na Gradskom stadionu u Banjaluci: Teren je moja kancelarija

Darko Pašagić
Darko Vojvodić predstavljen na Gradskom stadionu u Banjaluci: Teren je moja kancelarija

Banjaluka - Borac je fudbalski gigant na ovim prostorima i mora u svakoj sezoni da se bori za šampionsku titulu, a ne da strahuje za opstanak.

Istakao je ovo na zvaničnom predstavljanju na Gradskom stadionu peti trener Banjalučana ove sezone Darko Vojvodić, koji je na kormilo došao poslije odlaska Igora Jankovića.

- Moji prvi utisci su odlični. Nadam se da ću se odužiti za povjerenje koje mi je ukazano. Moje je da radim i da napravimo rezultat, a teren mi je kancelarija. Imamo mi i određenih problema, ali ćemo ih rješavati. Nadam se da ćemo opstati - naglasio je Vojvodić.

Nekadašnji šef struke Sutjeske, Proletera, Drine, Slobode, Radničkog iz Lukavca, GOŠK-a, Slavije, Travnika, Zvijezde i Sloge iz Siminog Hana potpisao je saradnju do kraja sezone.

- Ugovor sa Vojvodićem potpisali smo na 60 dana i siguran sam da smo našli kvalitetno rješenje. Lako smo našli zajednički jezik i nadam se da ćemo napraviti rezultat i produžiti ugovor sa Vojvodićem na kraju sezone - rekao je Kovačević.

Novi kormilar "crveno-plavih" nije krio oduševljenje viđenim u Banjaluci, prije svega dobrom infrastrukturom.

- Ovakav pomoćni teren i klupske prostorije san su i mnogo većih sredina. Nama ostaje da na terenu neke stvari podignemo na daleko viši nivo. Jer, da mi je neko rekao da će se Borac boriti za opstanak prije izvjesnog vremena, ne bih mu vjerovao, ali izvući ćemo se - nastavio je Vojvodić.

Novi trener Borca generalno je zadovoljan igračkim kadrom i naglasio je da tim ima još rezerve koje nije prikazao.

- Imamo dobar igrački kadar. Moramo rehabilitovati Puzigaću, nekako mi je zapao u neku apatiju, ali on je iskusan igrač, vratićemo ga. Pomalo mi je neshvatljivo da igramo Premijer ligu, a da smo dozvolili da nemamo iskusnog golmana, kao i da na raspolaganju imamo samo jednog klasičnog napadača. Ne želim nikoga da kudim, ali stvarno nije logično da se tako nešto dozvoli - istakao je Vojvodić.

Po njegovim riječima naredna dva meča mogla bi biti ključna za Borac u ovoj sezoni.

- Dobro je što smo u oba domaćini i to otpisanom Vitezu i GOŠK-u. To su ekipe od kojih Borac nekada nije smio strahovati, ali sada se iskreno bojim ovih rivala. Ne zbog njihove snage, već jednostavno iz razloga što ne smijemo dozvoliti da neko preko leđa Borca obezbjeđuje opstanak. Moramo pobijediti i Vitez i GOŠK i tako praktično riješiti pitanje opstanka. Igračima neće dozvoliti da izađu sa terena dok ne dobiju oba ta meča! Spremićemo se dobro i pobijediti - dodao je Vojvodić.

Stručni štab

Novi kormilar Borca Darko Vojvodić naglasio je da nije od onih trenera koji sa sobom vuče pomoćnika. Njegovi pomoćnici biće Marko Maksimović i Radovan Gajić, te trener golmana Vlado Damjanić i kondicioni trener Nemanja Zlojutro.

- Sastav stručnog štaba je najmanji problem. Sve su to sjajni momci, vrijedni i siguran sam da ćemo imati vrhunsku saradnju. Svi smo mi u službi Borca - istakao je Vojvodić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana