Дарко Војводић представљен на Градском стадиону у Бањалуци: Терен је моја канцеларија

Дарко Пашагић
Дарко Војводић представљен на Градском стадиону у Бањалуци: Терен је моја канцеларија

Бањалука - Борац је фудбалски гигант на овим просторима и мора у свакој сезони да се бори за шампионску титулу, а не да страхује за опстанак.

Истакао је ово на званичном представљању на Градском стадиону пети тренер Бањалучана ове сезоне Дарко Војводић, који је на кормило дошао послије одласка Игора Јанковића.

- Моји први утисци су одлични. Надам се да ћу се одужити за повјерење које ми је указано. Моје је да радим и да направимо резултат, а терен ми је канцеларија. Имамо ми и одређених проблема, али ћемо их рјешавати. Надам се да ћемо опстати - нагласио је Војводић.

Некадашњи шеф струке Сутјеске, Пролетера, Дрине, Слободе, Радничког из Лукавца, ГОШК-а, Славије, Травника, Звијезде и Слоге из Симиног Хана потписао је сарадњу до краја сезоне.

- Уговор са Војводићем потписали смо на 60 дана и сигуран сам да смо нашли квалитетно рјешење. Лако смо нашли заједнички језик и надам се да ћемо направити резултат и продужити уговор са Војводићем на крају сезоне - рекао је Ковачевић.

Нови кормилар "црвено-плавих" није крио одушевљење виђеним у Бањалуци, прије свега добром инфраструктуром.

- Овакав помоћни терен и клупске просторије сан су и много већих средина. Нама остаје да на терену неке ствари подигнемо на далеко виши ниво. Јер, да ми је неко рекао да ће се Борац борити за опстанак прије извјесног времена, не бих му вјеровао, али извући ћемо се - наставио је Војводић.

Нови тренер Борца генерално је задовољан играчким кадром и нагласио је да тим има још резерве које није приказао.

- Имамо добар играчки кадар. Морамо рехабилитовати Пузигаћу, некако ми је запао у неку апатију, али он је искусан играч, вратићемо га. Помало ми је несхватљиво да играмо Премијер лигу, а да смо дозволили да немамо искусног голмана, као и да на располагању имамо само једног класичног нападача. Не желим никога да кудим, али стварно није логично да се тако нешто дозволи - истакао је Војводић.

По његовим ријечима наредна два меча могла би бити кључна за Борац у овој сезони.

- Добро је што смо у оба домаћини и то отписаном Витезу и ГОШК-у. То су екипе од којих Борац некада није смио страховати, али сада се искрено бојим ових ривала. Не због њихове снаге, већ једноставно из разлога што не смијемо дозволити да неко преко леђа Борца обезбјеђује опстанак. Морамо побиједити и Витез и ГОШК и тако практично ријешити питање опстанка. Играчима неће дозволити да изађу са терена док не добију оба та меча! Спремићемо се добро и побиједити - додао је Војводић.

Стручни штаб

Нови кормилар Борца Дарко Војводић нагласио је да није од оних тренера који са собом вуче помоћника. Његови помоћници биће Марко Максимовић и Радован Гајић, те тренер голмана Владо Дамјанић и кондициони тренер Немања Злојутро.

- Састав стручног штаба је најмањи проблем. Све су то сјајни момци, вриједни и сигуран сам да ћемо имати врхунску сарадњу. Сви смо ми у служби Борца - истакао је Војводић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана