Дарко Талић, плејмејкер Игокее: Ривали су ме тјерали да идем преко граница

Милан Зубовић
Дарко Талић, плејмејкер Игокее: Ривали су ме тјерали да идем преко граница

Бањалука - Другу утакмицу заредом у АБА лиги млади плејмејкер Игокее Дарко Талић добио је озбиљнију минутажу и потпуно оправдао очекивања тренера Ненада Трајковића.

 

Као стартер у поразу од Црвене звезде (75:96) на терену је провео 28 минута током којих је остварио осам поена, шест асистенција и четири скока чиме је потврдио тренерове ријечи да се много труди на тренинзима. Ипак, заједно са још седам саиграча није успио да направи изненађење у Београду па су морали да пруже руку и честитају побједу лидеру регионалног такмичења.

- Због повреда смо остали са осам играча пред утакмицу са Звездом и није нам било лако, јер сви знамо шта је Звезда поготово у "Пиониру", а ове сезоне игра одличну кошарку. Борили смо се и дали све од себе. Прво полувријеме били смо у егалу и добро парирали, али нажалост у другом нам је понестало енергије и кратка клупа дошла је до изражаја - изјавио је Талић за "Глас Српске".

У први план је искочио након одласка Џимија Гевина те повреда Филипа Адамовића и Вука Радивојевића, а минуте је дијелио са још једним омладинцем Аљошом Јанковићем.

- Хвала тренеру који је вјеровао у мене и пружио ми шансу поготово против овако двије озбиљне екипе као што су Звезда и Будућност. Све ово вријеме тренирам јако, дајем свој максимум и желим да указану шансу искористим на најбољи начин. Надам се да сам колико-толико оправдао повјерење и увијек ћу пружати свој максимум да помогнем својој екипи што је више могуће - казао је Талић.

Велику битку као организатор игре водио је са Џоом Регландом и Бранком Лазићем који је годинама најбољи дефанзивац АБА лиге.

- Играње против таквих играча за мене је велико искуство. Регланд је одличан играч у сјајној форми и било ми је задовољство играти против њега као и против Лазића који је одличан дефанзивац који те тјера да идеш преко граница својих могућности да би изашао на крај са њим. Ипак, када изађем на терен не гледам ко је испред мене и фокусиран сам да одрадим свој посао најбоље могуће и да мој тим оствари побједу - додао је Талић.

Прошлу сезону провео је на позајмици у Какњу гдје је добио велику минутажу код тренера Јосипа Панџе.

- Прошла година заиста ми је много значила и то најбоље видим тек сада. Напредовао сам у тим утакмицама и добио одређено искуство тако да ми је та степеница много значила у каријери. Хвала тренеру Панџи који је са мном много радио и посветио ми пажњу - казао је Талић.

Сада има прилику да ради са тренером који је доста времена провео у НБА лиги и донио је неке новине

- Сваки тренер је специфичан и носи са собом нешто посебно, а Трајковић је унио заиста много занимљивих ствари и новина у рад са нама. Много тренирамо, поготово ми млађи док много радимо и индивидуално. Надам се да ће се тај рад исплатити и да ћемо на крају имати добру сезону, јер наша посвећеност то заслужује - рекао је Талић.

Осморица здравих

Трајковић је могао да рачуна само на осам играча јер су отказе добили Џими Гевин и Треј Кел, а Филип Адамовић и Вук Радивојевић нису играли због повреда па су Талић, Јанковић и Далибор Илић добили прилику да се покажу.

- У овој ситуацији покушали смо да одиграмо колико смо могли. Нисмо резултатски успели, али с обзиром на околности и повреде, као и да смо остали без два америчка играча у протеклих пар дана пружили смо колико смо могли са играчима који нису имали пуно прилика. Задовољан сам њиховим партијама и за њих је ово велико искуство - рекао је Трајковић.

АБА лига

1. Ц. звезда          4        4        0        341:280      8

2. Мега       4        4        0        345:303      8

3. Олимпија         4        2        2        334:310      6

4. Партизан         4        2        2        339:340      6

5. Крка       4        2        2        290:318      6

6. Будућност       3        2        1        242:229      5

7. ФМП      3        2        1        253:263      5

8. Игокеа    4        1        3        318:345      5

9. Цедевита          3        1        2        265:267      4

10. Морнар         3        1        2        239:261      4

11. Цибона 3        0        3        240:257      3

12. Задар   3        0        3        252:285      3

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана