Darko Savić i Nikolija Stanivuković najbolji sportisti Banjaluke

Srna
Darko Savić i Nikolija Stanivuković najbolji sportisti Banjaluke

Banjaluka - Kajakašu Darku Saviću i atletičarki Nikoliji Stanivuković večeras su uručene nagrade za najuspješnije sportiste u muškoj, odnosno ženskoj seniorskoj kategoriji, u okviru 17. Izbora najboljeg sportiste grada Banjaluka za prošlu godinu.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, koji je uručio nagradu Saviću, istakao je značaj ove manifestacije kako bi se na pravi način odalo priznanje najboljima, ali i da se da motiv mladima da se bave sportom i trude da postižu rezultate.

“Vjerujem da su pred nama godine u kojima će banjalučki sport, koji ima dugu tradiciju, ostvarivati sve bolje rezultate”, rekao je Srni Radojičić.

On je istakao da grad intenzivno radi na poboljšanju infrastrukture za sportiste, kako bi oni u Banjaluci imali što bolje uslove za treniranje.

Savić je rekao da mu ovo priznanje, kao i druge nagrade koje je dobio za svoj trud, predstavlja vjetar u leđa i podstrek da nastavi da postiže još bolje rezultate.

“Nije mala stvar biti dva puta najbolji sportista u svom gradu. To je velika satisfakcija, ali i odgovornost”, rekao je Srni Savić.

Nagradu Nikoliji Stanivuković uručio je predsjednik Skupštine grada Zoran Talić, koji je rekao da je ova manifestacija potvrda da Banjaluka na pravi način valorizuje sportske rezultate, te da je opredijeljena i da otvara nove prostore za mlade koji žele da se bave sportom.

“Sportisti su naši najveći potencijali i u njih treba što više da ulažemo, da pravimo bazu kvalitetnih mladih sportista”, rekao je Srni Talić.

Za najuspješnijeg sportistu pojedinca u sportu za invalidna lica proglašen je stonoteniser Aleksej Radukić, dok je Marinku Umičeviću pripala specijalna nagrada za doprinos razvoju i afirmaciji sporta grada Banjaluke.

Nagrada za životno djelo uručena je košarkakaškom radniku Radoslavu Saviću, dok su karatista Pavle Dujaković i šahistkinja Maša Maksimović proglašeni za najtalentovanije sportiste u muškoj i ženskoj kategoriji.

Plivački klub “Olimp” i Ženski košarkaški klub “Orlovi” proglašeni su za najuspješnije sportske organizacije u muškoj i ženskoj kategoriji, dok je za najuspješniji sportski dogođaj proglašen ATP Čelendžer teniski turnir “Srpska open”.

Manifestaciji su prisustvovali i ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović, bivši proslavljeni sportisti, te predstavnici javnog, kulturnog i sportskog života grada Banjaluke. /kraj/ba/ab/foto

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana