Darko Nestorović zamijenio Milana Đuričića na klupi Zvijezde 09

Darko Pašagić
Darko Nestorović zamijenio Milana Đuričića na klupi Zvijezde 09

Bijeljina - Bivši selektor mlade reprezentacije BiH, te nekadašnji trener bijeljinskog Radnika, Rudar Prijedora, Slobode iz Mrkonjić Grada i kuvajtskog Al-Arabija Darko Nestorović novi je trener Zvijezde 09.

On je na klupi ekipe iz etno-sela Stanišići zamijenio Milana Đuričića koji je podnio ostavku nakon skandala u kojem je predsjednik kluba Boris Stanišić optužio dva fudbalera Nemanju Vejnovića i Ibrahima Škahića za namještanje rezultata dok Nestorović nije želio da komentariše nemile događaje.

- Nisam bio tu, tako da ne mogu ništa komentarisati. Predsjednik kluba i Upravni odbor odlučiće hoće li njih dvojica biti suspendovana ili ne, a u to se neću miješati, jer ne znam detalje - rekao je Nestorović, koji se dogovorio o jednogodišnjoj saradnji.

Sa ekipom će početi da radi danas.

- Situacija je teška i uvijek sam preuzimao ekipe kada je bilo loše, a ne dobro, tako da sam već navikao. Nemam čarobni štapić da njime ispravim sve nedostatke već jedino mogu da obećam dobar rad, a atmosferu ćemo popravljati u hodu - kazao je Nestorović.

Prvu priliku da na djelu vidi igrače imaće u subotu, kada je zakazan meč sa Vojvodinom u Novom Sadu.

- Dvosedmična pauza u Premijer ligi dobro je došla i imamo deset dana da se međusobno upoznamo te da se igrači priviknu na moj sistem rada. Meč sa Vojvodinom biće od velike koristi, jer su Novosađani izuzetno kvalitetan tim pa ću vidjeti u kakvom je stanju ekipa - naglasio je Nestorović.

Predsjednik Zvijezde 09 Boris Stanišić je istakao da je Upravni odbor dao punu podršku radu trenera Milana Đuričića, kao i kompletnog stručnog štaba, ali je on ipak otišao kao i njegovi saradnici. Kao razlog su navedeni loši rezultati postignuti u prethodnom periodu, te osnovane sumnje da su pojedini igrači namještali utakmice putem kladionica da bi ostvarili ličnu korist.

- Nije pomoglo ni nagovaranje jer je Đuričić sva ova posljednja dešavanja veoma teško podnio. Za vrijeme njegovog boravka nismo imali nikakvih komflikata, bili smo i ostajemo kućni prijatelji - rekao je Stanišić.

Sjećaću se lijepih stvari

Đuričić je kazao da na njegovu odluku nije uticala ni nesebična podrška koju mu je pružila uprava kluba.

- Nisam jednostavno mogao više da izdržim ovaj pritisak. Odlazim uzdignuta čela, jer znam da ni za šta nisam kriv. Iza mene ostaje predivan period koji sam proveo u Zvijezdi 09 sa kojom sam ušao u Premijer ligu. Sećaću se samo lepih stvari, a drugi treba da ustanove šta se dešavalo i da li sam bio u pravu. Klubu želim mnogo sreće u nastavku sezone i siguran sam da će ako budu pozitivno rešeni aktuelni problemi ostati premijerligaši. Definitivno mi treba vremena da se odmorim od svega - naglasio je Đuričić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana