Дарко Несторовић замијенио Милана Ђуричића на клупи Звијезде 09

Дарко Пашагић
Дарко Несторовић замијенио Милана Ђуричића на клупи Звијезде 09

Бијељина - Бивши селектор младе репрезентације БиХ, те некадашњи тренер бијељинског Радника, Рудар Приједора, Слободе из Мркоњић Града и кувајтског Ал-Арабија Дарко Несторовић нови је тренер Звијезде 09.

Он је на клупи екипе из етно-села Станишићи замијенио Милана Ђуричића који је поднио оставку након скандала у којем је предсједник клуба Борис Станишић оптужио два фудбалера Немању Вејновића и Ибрахима Шкахића за намјештање резултата док Несторовић није желио да коментарише немиле догађаје.

- Нисам био ту, тако да не могу ништа коментарисати. Предсједник клуба и Управни одбор одлучиће хоће ли њих двојица бити суспендована или не, а у то се нећу мијешати, јер не знам детаље - рекао је Несторовић, који се договорио о једногодишњој сарадњи.

Са екипом ће почети да ради данас.

- Ситуација је тешка и увијек сам преузимао екипе када је било лоше, а не добро, тако да сам већ навикао. Немам чаробни штапић да њиме исправим све недостатке већ једино могу да обећам добар рад, а атмосферу ћемо поправљати у ходу - казао је Несторовић.

Прву прилику да на дјелу види играче имаће у суботу, када је заказан меч са Војводином у Новом Саду.

- Двоседмична пауза у Премијер лиги добро је дошла и имамо десет дана да се међусобно упознамо те да се играчи привикну на мој систем рада. Меч са Војводином биће од велике користи, јер су Новосађани изузетно квалитетан тим па ћу видјети у каквом је стању екипа - нагласио је Несторовић.

Предсједник Звијезде 09 Борис Станишић је истакао да је Управни одбор дао пуну подршку раду тренера Милана Ђуричића, као и комплетног стручног штаба, али је он ипак отишао као и његови сарадници. Као разлог су наведени лоши резултати постигнути у претходном периоду, те основане сумње да су поједини играчи намјештали утакмице путем кладионица да би остварили личну корист.

- Није помогло ни наговарање јер је Ђуричић сва ова посљедња дешавања веома тешко поднио. За вријеме његовог боравка нисмо имали никаквих комфликата, били смо и остајемо кућни пријатељи - рекао је Станишић.

Сјећаћу се лијепих ствари

Ђуричић је казао да на његову одлуку није утицала ни несебична подршка коју му је пружила управа клуба.

- Нисам једноставно могао више да издржим овај притисак. Одлазим уздигнута чела, јер знам да ни за шта нисам крив. Иза мене остаје предиван период који сам провео у Звијезди 09 са којом сам ушао у Премијер лигу. Сећаћу се само лепих ствари, а други треба да установе шта се дешавало и да ли сам био у праву. Клубу желим много среће у наставку сезоне и сигуран сам да ће ако буду позитивно решени актуелни проблеми остати премијерлигаши. Дефинитивно ми треба времена да се одморим од свега - нагласио је Ђуричић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана