Darko Nestorović selektor fudbalske U21 ekipe BiH: Radićemo na stvaranju nove reprezentacije

M. Zubović, I. Stanišić
Darko Nestorović selektor fudbalske U21 ekipe BiH: Radićemo na stvaranju nove reprezentacije

Bijeljina - U svim klubovima gde sam radio nikada nisam preuzimao gotovu ekipu već sam radio na njenom stvaranju, stvarao sam svoj proizvod. Tako će biti i sada jer se stvara nova reprezentacija do 21 godine što mene kao selektora raduje.

Izjavio je za "Glas Srpske" Darko Nestorović novi selektor fudbalske U21 reprezentacije BiH. Kao što se i očekivalo Nestorović je preuzeo klupu mladih "zmajeva", a kad će na njoj debitovati još uvijek nije poznato.

- U ovom trenutku ne mogu ništa da pričam jer još uvijek nije održan radni sastanak u Savezu. Na njemu ćemo jasno definisati ciljeve i obaveze i tek nakon toga krenućemo sa radom. Istina, imam nekih planova, ali o tome tek poslije sastanka - rekao je Nestorović.

On je na ovoj funkciji nasledio Vladu Jagodića koji je četiri godine sastavljao mladi tim BiH, a prije Jagodića selektori ove kategorije igrača bili su Ibrahim Zukanović, Nikola Nikić i Branimir Tulić.

- Gdje god sam radio ostavljao sam dubok trag. Poznato je da je BiH područje puno fudbalskih talenata i nadam se da ćemo uspješnim i odgovornim radom napraviti dobru i pozitivnu priču. Svi oni koji me poznaju i moj sistem rada znaju da će priliku, u prvom redu, dobiti igrači iz domaćih liga, Premijer i entitetskih liga, kao i ekstra talenti. Ovo je za mene novi izazov, a ne plašim se toga i volim da radim - rekao je Nestorović.

Nekadašnji golgeter zeničkog Čelika, Spartaka iz Subotice i beogradskog Rada koji je nastupao u Norveškoj, Švedskoj i Hongkongu trenersku karijeru je gradio u bijeljinskom Radniku, zvorničkoj Drini, Rudar Prijedoru, Slobodi iz Mrkonjić Grada i fočanskoj Sutjesci. Gdje god je bio uglavnom je kretao od "nule" sa zadatkom da formira tim, a poslije toga obično su dolazili rezultati. Isti zadatak ga čeka i u mladoj reprezentaciji BiH čiji novi kvalifikacioni ciklus za plasmana na Evropsko prvenstvo počinje tek na jesen sljedeće godine nakon završnice finalnog turnira EP u Češkoj. Na funkciju selektora mladog tima izabran je u Zenici, gradu gdje je doživio najzvjezdanije trenutke u igračkoj karijeri i jedan je od najboljih strijelaca nekadašnjeg prvoligaša Jugoslavije.

- Srećan sam zbog imenovanja za selektora mlade selekcije BiH. Zahvaljujem se Fudbalskom savezu Republike Srpske i predsedniku Mili Kovačeviću na prijedlogu, ali i članovima Izvršnog odbora FS BiH koji su taj prijedlog prihvatili i ukazali mi povjerenje. Nastojaću da ga opravdam svojim profesionalnim i odgovornim radom, a da će kao proizvod toga doći i rezultati - rekao je Nestorović.

Osim njega kandidati FS RS za istu funkciju bili su trener banjalučkog Borca Vinko Marinović i trener trebinjskog Leotara Damjan Ratković. Stručni štab mlade reprezentacije BiH nije kompletiran, ali je poznata većina njegovih članova. Pomoćni trener biće Dženan Uščuplić, trener golmana Danimir Milkanović dok će ostatak biti kompletiran narednom periodu.

Ostaje u Rudaru

Nestorović je trener Rudar Prijedora sa kojim je zauzeo treće mjesto na kraju jesenjeg dijela Prve lige Republike Srpske sa 24 boda isto kao i drugoplasirana Kozara dok lider Leotar ima dva boda više.

- Nastavljam i dalje da radim u Rudaru i želim da završim započeti posao. Još uvijek ne znam stav Saveza i vjerujem da će to biti jedna od tačaka dnevnog reda kada budemo imali sastanak - kazao je Nestorović.

 

Selektori i treneri

A reprezentacija

Mehmed Baždarević (selektor)

Stefan Žili i Dragan Perić (asistenti)

 

U-21

Darko Nestorović (selektor)

Dženan Uščuplić (asistent)

Danimir Milkanović (trener golmana)

 

U-17

Sakib Malkočević (selektor)

Adi  Mulaosmanović (asistent)

Nenad Džidić (trener golmana)

 

Olimpijsko-mediteranska

Mirza Varešanović (selektor)

Dželaludin Muharemović (asistent)

Aleksandar Božović (trener golmana)

 

U-19

Toni Karačić (selektor)

Ahmet Kečalović (asistent)

Saša Krupljanin (asistent)

Goran Brašnić (trener golmana)

 

U-15

Selektor: Zoran Erbez

Asistenti: Amir Apaur, Mehmed Berberović, Zlatko Čondić, Vlado Slišković, Kristijan Cvijetić i Adis Obad.

 

A ženska reprezentacija

Samira Hurem (selektor)

Dragan Jevtić (asistent)

Valentin Plavčić (asistent)

Mustafa Peštalić (trener golmana)

 

U-19 ženska reprezentacija

Nikola Nikić (selektor)

Arijana Puljić (asistent)

Lejlad Šarić (asistent)

Adnan Gušo (trener golmana)

 

U-17 ženska reprezentacija

Ilija Lucić (selektor)

Sabina Pehlić (asistent)

Zoran Dimitrić (asistent)

Zijo Tojaga (trener golmana)

 

Futsal reprezentacija:

Boro Matan (selektor)

Muhamed Poričanin (asistent)

Enes Crnalić (asistent)

Predrag Dobrilović (asistent)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana