Darko Kosić, trener Mladog Krajišnika: Nismo mogli više protiv Budućnosti

Milan Zubović
Darko Kosić, trener Mladog Krajišnika: Nismo mogli više protiv Budućnosti

Banjaluka - Košarkašice Mladog Krajišnika nisu imale snage da se suprotstave ekipi Budućnosti koja je slavila u finalnom susretu prvog izdanja turnira "Malene kup 2017" održanog u sportskoj dvorani "Obilićevo".

Šampionke Crne Gore i Regionalne lige slavile su pobjedu rezultatom 97:64, dok je treće mjesto pripalo Crvenoj zvezdi koja je nadigrala Željezničar sa 110:61. Najefikasnija kod Banjalučanki u finalnom meču bile su sestre Dragana i Nikolina Zubac sa 19 odnosno 15 poena dok je Milena Rađenović postigla 14. Trener "malenih" Darko Kosić i pored poraza bio je zadovoljan partijom svojih izabranica.

- Moja ekipa trenutno je na sredini pripremnog perioda pa tako da mogu biti zadovoljan prikazanom igrom iako još u potpunosti nismo krenuli sa uigravanjem akcija. Protiv Željezničara u polufinalu odigrali smo dobru partiju i pokazali da samo na dobrom putu dok je Budućnost bila prejaka za nas jer se radi o profesionalnoj ekipi kojoj u ovom trenutku nismo mogli da pariramo - rekao je Kosić.

Njegove košarkašice nisu imale mnogo vremena za oporavak od utakmica na turniru pa su se odmah vratile u dvoranu i nastavile sa treninzima dok ih nove provjere očekuju ove sedmice.

- Do sada smo odigrali pet utakmica u pripremnom periodu i novi izazovi očekuju nas u četvrtak i petak na turniru u Sarajevu pa zatim još dvije provjere protiv ekipe iz Slavonskog Broda te novogradske Slobode. Ti susreti nam dolaze u pravo vrijeme i vjerujem da ćemo potpuno spremni ući u novu sezonu Lige BiH. Ambicije su vezane za plasman u Ligu za šampiona te vjerujem da nećemo imati većih problema da to ostvarimo - kazao je Kosić.

Jubilej

Turnir je organizovan povodom proslave 55. godina uspješnog rada i postojanja Mladog Krajišnika koji je jedan od najprepoznatljivijih ženskih klubova sa prostora bivše Jugoslavije.

- Izuzetno mi je drago što su velika imena poput Crvene zvezde i Budućnosti prihvatile poziv da učestvuju i tako ovaj turnir podignu na viši nivo jer se radi o veoma dobrim ekipama priznatim i van granica njihovih država. Vjerujem da će turnir i narednih godina biti održavan jer Banjaluka to zaslužuje - rekao je Kosić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana