Danilović bliže odlasku iz Borca nego ostanku

Darko Pašagić
Danilović bliže odlasku iz Borca nego ostanku

Banjaluka - Vladan Danilović i dalje je najtraženiji fudbaler Borca, a po riječima šefa stručnog štaba Banjalučana Igora Jankovića mladi vezni fudbaler je bliže odlasku nego ostanku.

Od početka prelaznog roka gotovo svakodnevna tema na Gradskom stadionu i oko njega je da li će Danilović otići ili ne, a kao jedan od klubova koji su bili pominjani bila je slovenačka Olimpija.

- Danilović je izuzetno kvalitetan fudbaler. On je u proteklih 20 dana bio pod velikim pritiskom zbog svih dešavanja koja ga okružuju. Trenutno postoje tri, četiri kluba koja su zainteresovana da ga angažuju. Da li će se ljudi u klubu dogovoriti o finansijskim stvarima vidjećemo. Kako stvari stoje, on je bliže odlasku - naglasio je Janković.

Mladi kormilar "crveno-plavih" zadovoljan je pripremama u Medulinu, ali i nastupom na turniru "Arena kup 2018", gdje je Borac u konkurenciji osam ekipa zauzeo treće mjesto pobijedivši na kraju Cibaliju iz Vinkovaca sa 3:0.

- Do početka prvenstva je ostalo da se "iskristališe" 13 ili 14 igrača koji će iznijeti teret u prva četiri kola u kojima nam je cilj plasman u Ligu za prvaka. Na nama je da se uigramo do početka prvenstva, postavili smo temelj u prvom dijelu priprema, nemamo ozbiljnijih problema sa povredama i mislim da ćemo biti spremni za prvu utakmicu - rekao je Janković.

Istakao je da od dovođenja napadača bar za sada neće biti ništa.

- Do nas skoro svaki dan dolaze imena raznih napadača. Međutim, u ovom trenutku mi dosta dobro izgledamo na terenu i dobro ćemo razmisliti da li ćemo nekoga dovesti. U prethodnom periodu se znalo desiti da napravimo grešku i gomilamo igrače na jednoj poziciji. Mislim da treba otvoriti šansu našim igračima, prije svega Petru Kuniću. On je odlično radio na pripremama i pokazao da možemo računati na njega - dodao je Janković i najavio da će narednih dana biti potpisani ugovori sa Dejanom Glišićem, Goranom Vuklišem, Dejanom Zarićem i Nevenom Bunićem kao i stipendijski ugovor sa Vladimirom Arsićem koji je dijete kluba.

Pojačanja

Borac je zvanično predstavio i tri nova igrača, golmana Marka Savatovića, koji je dogovorio dvogodišnju saradnju, te povratnike Petara Ilića i Miloša Žeravicu.

- Prvi utisci su fenomenalni. Svi su me super dočekali i nema nikakvih problema. Borac je veliki klub, korak naprijed za mene. Nadam se da ću opravdati svoj dolazak i pozvao bih sve navijače da nas podrže u što većem broju - naglasio je Savatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana