Даниловић ближе одласку из Борца него останку

Дарко Пашагић
Даниловић ближе одласку из Борца него останку

Бањалука - Владан Даниловић и даље је најтраженији фудбалер Борца, а по ријечима шефа стручног штаба Бањалучана Игора Јанковића млади везни фудбалер је ближе одласку него останку.

Од почетка прелазног рока готово свакодневна тема на Градском стадиону и око њега је да ли ће Даниловић отићи или не, а као један од клубова који су били помињани била је словеначка Олимпија.

- Даниловић је изузетно квалитетан фудбалер. Он је у протеклих 20 дана био под великим притиском због свих дешавања која га окружују. Тренутно постоје три, четири клуба која су заинтересована да га ангажују. Да ли ће се људи у клубу договорити о финансијским стварима видјећемо. Како ствари стоје, он је ближе одласку - нагласио је Јанковић.

Млади кормилар "црвено-плавих" задовољан је припремама у Медулину, али и наступом на турниру "Арена куп 2018", гдје је Борац у конкуренцији осам екипа заузео треће мјесто побиједивши на крају Цибалију из Винковаца са 3:0.

- До почетка првенства је остало да се "искристалише" 13 или 14 играча који ће изнијети терет у прва четири кола у којима нам је циљ пласман у Лигу за првака. На нама је да се уиграмо до почетка првенства, поставили смо темељ у првом дијелу припрема, немамо озбиљнијих проблема са повредама и мислим да ћемо бити спремни за прву утакмицу - рекао је Јанковић.

Истакао је да од довођења нападача бар за сада неће бити ништа.

- До нас скоро сваки дан долазе имена разних нападача. Међутим, у овом тренутку ми доста добро изгледамо на терену и добро ћемо размислити да ли ћемо некога довести. У претходном периоду се знало десити да направимо грешку и гомиламо играче на једној позицији. Мислим да треба отворити шансу нашим играчима, прије свега Петру Кунићу. Он је одлично радио на припремама и показао да можемо рачунати на њега - додао је Јанковић и најавио да ће наредних дана бити потписани уговори са Дејаном Глишићем, Гораном Вуклишем, Дејаном Зарићем и Невеном Бунићем као и стипендијски уговор са Владимиром Арсићем који је дијете клуба.

Појачања

Борац је званично представио и три нова играча, голмана Марка Саватовића, који је договорио двогодишњу сарадњу, те повратнике Петара Илића и Милоша Жеравицу.

- Први утисци су феноменални. Сви су ме супер дочекали и нема никаквих проблема. Борац је велики клуб, корак напријед за мене. Надам се да ћу оправдати свој долазак и позвао бих све навијаче да нас подрже у што већем броју - нагласио је Саватовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана