Danilo Šibalić vjeruje da je Igokea spremna za senzaciju protiv Crvene zvezde

Milan Zubović
Danilo Šibalić vjeruje da je Igokea spremna za senzaciju protiv Crvene zvezde

Banjaluka - Ekipi koja je pobijedila evropskog šampiona CSKA, evropskog vicešampiona Fenerbahče, a prije njih Real Madrid, Makabi i Barselonu ne može se prijetiti jer je svima jasno da se radi o odličnom timu koji fenomenalno igra na svim frontovima ove sezone.

Izjavio je krilni košarkaš Igokee Danilo Šibalić pred subotnji duel 19. kola ABA lige (17 časova) u Laktašima Crvenom zvezdom. U prvom dijelu sezone Aleksandrovčane je jedna lopta dijela od velike senzacije u dvorani "Aleksandar Nikolić", a Šibalić se nada će ponoviti dobro izdanje iz tog susreta.

- Bili smo nadomak iznenađenja i pokazali da možemo sa njima da igramo. Motiva imamo dovoljno, a uvek bolje igramo protiv jačih ekipa pa očekujem da ponovimo izdanje iz Beograda. Nećemo da pretimo, ali na našem terenu nikome se ne predajemo unapred i svi će morati dobro da se pomuče ako žele da nas pobede - kazao je Šibalić.

Skauting protivnika je odrađen i sa nestrpljenjem se očekuje početak meča.

- Nisu samo dobri u odbrani već i u napadu te skoro da nemaju neku slabu tačku, mada smo uočili neke nedostatke. Svaka pozicija je odlično popunjena. Jaki su fizički, brzi u odbrani i svaku grešku protivnika znaju da kazne. Još su doveli Diona Tompsona koji će ih dodatno pojačati i polako se uklapa u sistem. Ipak, spremili smo se i tražićemo svoju šansu da ih iznenadimo te priredimo senzaciju - istakao je Šibalić.

Igrači Igokee nadaju se da će umor protivnika biti njihov saveznik.

- Umorni su jer igraju cele sezone u paklenom ritmu, ali i pored toga uspevaju da pobeđuju. To bi mogla da bude jedna od naših prilika jer ih očekuje povratak iz Tel Aviva sa utakmice protiv Makabija u Evroligi i put u Laktaše iz Beograda što može da bude veoma naporno - naglasio je Šibalić.

Navijači

I pored cijene ulaznice od 25 maraka može se očekivati da će Zvezda imati veću podršku sa tribina od domaćeg tima.

- Nije to ništa novo jer je tako u skoro svim mestima i širom Srbije kada Zvezda igra. Znam da će biti i naših navijača koji će nas bodriti kao na svakom meču ove sezone pa ćemo se potruditi da ih ne razočaramo - kazao je Šibalić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana