Danilo Anđušić, košarkaš Igokee: Biće čudno igrati protiv Partizana

Milan Zubović
Danilo Anđušić, košarkaš Igokee: Biće čudno igrati protiv Partizana

Laktaši - Nekadašnji košarkaš Partizana Danilo Anđušić koji sada nosi dres Igokee prvi put će igrati protiv kluba u kojem se afirmisao i otišao u Evropu.

 

Priznao je da će mu biti čudno naći se naspram tima čiji je dres nosio u dva navrata i u kojem ima veliki broj prijatelja, ali da mu to neće biti posebno opterećenje. Susret desetog kola na rasporedu je u subotu od 17 časova, a ulaznica košta 15 maraka.

- Biće ovo moja prva utakmica protiv Partizana i biće čudno naći se na suprotnoj strani, ali opet profesionalac sam tako da kada utakmica počne sve se zaboravlja i trudiću se da uradim sve što je u mojoj moći da moj tim trijumfuje. Sigurno da će osećanja u početku biti pomešana, ali meni je najvažnije da u ovom trenutku dođemo do pobede bez obzira ko je na drugoj strani - izjavio je Anđušić.

Njegov sadašnji saigrač Vuk Radivojević, koji je svojevremeno bio kapiten Crvene zvezde, znao je da presudi bivšem klubu dok i Anđušić sada ima iste ambicije.

- Nadam se da ću i ja ovu utakmicu da uradim isto - kroz smijeh je rekao bek koji je prije nepun mjesec stigao u Laktaše, a tokom karijere još je igrao za Hemofarm, Megu, Virtus Bolonju, Valjadolid, Bilbao, Anvil, Parmu i Uniks.

Sa dva člana Partizana dijelio je svlačionicu dok mnoge od njih poznaje mimo terena.

- Igrao sam sa Vanjom Marinkovićem kada sam u drugom navratu nosio dres Partizana kao i sa Đorđem Gagićem tako da njih dvojicu najbolje poznajem. Međutim, poznajem dosta igrača iz ove ekipe jer sam igrao protiv njih, a znamo se privatno i nismo nepoznati jedni drugima. Poznajemo se, biće teška utakmica, na jednu loptu i nadam se podršci sa tribinama - istakao je Anđušić.

Prvi put ove sezone Igokea je vezala dvije pobjede i sa identičnim skorom pobjeda i poraza kao i Partizan (4/5) ulazi u ovaj susret.

- U dobroj smo seriji, prikazali smo jako dobru igru i nadam se da će tako biti i ovaj put. Partizan nije u nekoj zavidnoj situaciji i dolazi sa ambicijama da pobedi jer je i njemu ova utakmica jako važna u nastavku borbe za plej-of. Nisu u dobroj situaciji i biće motivisani za ovaj meč. Motivisani smo i mi jer nam utakmica znači mnogo, a ako je dobijemo imamo šanse da se uključimo u borbu za mesto koje vodi u plej-of - dodao je Anđušić.

Pauza dobrodošla

Zbog obaveza reprezentacija u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo ekipa je 14 dana bila bez utakmica.

- Pauza je dobrodošla posebno Oliveru Lafajetu, Latavijusu Vilijamsu i meni jer smo relativno novi u ekipi i mnogo nam je značilo da uđemo u sistem sa ostalim igračima. U dobrom smo momentu i želja nam je da nastavimo niz pobeda  - kazao je Anđušić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana