Данило Анђушић, кошаркаш Игокее: Биће чудно играти против Партизана

Милан Зубовић
Данило Анђушић, кошаркаш Игокее: Биће чудно играти против Партизана

Лакташи - Некадашњи кошаркаш Партизана Данило Анђушић који сада носи дрес Игокее први пут ће играти против клуба у којем се афирмисао и отишао у Европу.

 

Признао је да ће му бити чудно наћи се наспрам тима чији је дрес носио у два наврата и у којем има велики број пријатеља, али да му то неће бити посебно оптерећење. Сусрет десетог кола на распореду је у суботу од 17 часова, а улазница кошта 15 марака.

- Биће ово моја прва утакмица против Партизана и биће чудно наћи се на супротној страни, али опет професионалац сам тако да када утакмица почне све се заборавља и трудићу се да урадим све што је у мојој моћи да мој тим тријумфује. Сигурно да ће осећања у почетку бити помешана, али мени је најважније да у овом тренутку дођемо до победе без обзира ко је на другој страни - изјавио је Анђушић.

Његов садашњи саиграч Вук Радивојевић, који је својевремено био капитен Црвене звезде, знао је да пресуди бившем клубу док и Анђушић сада има исте амбиције.

- Надам се да ћу и ја ову утакмицу да урадим исто - кроз смијех је рекао бек који је прије непун мјесец стигао у Лакташе, а током каријере још је играо за Хемофарм, Мегу, Виртус Болоњу, Ваљадолид, Билбао, Анвил, Парму и Уникс.

Са два члана Партизана дијелио је свлачионицу док многе од њих познаје мимо терена.

- Играо сам са Вањом Маринковићем када сам у другом наврату носио дрес Партизана као и са Ђорђем Гагићем тако да њих двојицу најбоље познајем. Међутим, познајем доста играча из ове екипе јер сам играо против њих, а знамо се приватно и нисмо непознати једни другима. Познајемо се, биће тешка утакмица, на једну лопту и надам се подршци са трибинама - истакао је Анђушић.

Први пут ове сезоне Игокеа је везала двије побједе и са идентичним скором побједа и пораза као и Партизан (4/5) улази у овај сусрет.

- У доброј смо серији, приказали смо јако добру игру и надам се да ће тако бити и овај пут. Партизан није у некој завидној ситуацији и долази са амбицијама да победи јер је и њему ова утакмица јако важна у наставку борбе за плеј-оф. Нису у доброј ситуацији и биће мотивисани за овај меч. Мотивисани смо и ми јер нам утакмица значи много, а ако је добијемо имамо шансе да се укључимо у борбу за место које води у плеј-оф - додао је Анђушић.

Пауза добродошла

Због обавеза репрезентација у квалификацијама за Свјетско првенство екипа је 14 дана била без утакмица.

- Пауза је добродошла посебно Оливеру Лафајету, Латавијусу Вилијамсу и мени јер смо релативно нови у екипи и много нам је значило да уђемо у систем са осталим играчима. У добром смо моменту и жеља нам је да наставимо низ победа  - казао је Анђушић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана