Dani fudbala u Brodu

Milan Zubović
Dani fudbala u Brodu

Banjaluka - Utakmicom između U23 i U21 selekcija Republike Srpske danas će u Brodu početi manifestacija Dani fudbala.

Prvobitno je planirano da se susret odigrana na stadionu Tekstilca, ali je juče promijenjena odluka pošto je teren u Derventi natopljen vodom zbog obilnih kiša koje su padale. Susret će se odigrati od 16 časova, a dio je proslave 22. rođendana Fudbalskog saveza Republike Srpske.

- Ovo je jedna u nizu akcija u sklopu Dana fudbala Republike Srpske, a do kraja godine se planira još nekoliko manifestacija, u oktobru i novembru. Za ovaj duel smo izabrali igrače iz Prve i nižih liga Republike Srpske s obzirom na to da su se fudbaleri premijerligaša u dosadašnjim akcijama dokazali, pa smo odlučili da ih odmorimo jer imaju zgusnut raspored takmičarskih mečeva. Cilj nam je da napravimo što veću bazu fudbalera iz koje će selektor Željko Buvač moći da izabere ono što mu je potrebno za buduće susrete A tima Republike Srpske - izjavio je selektor U23 tima Branislav Tulić.

Njegov asistent trebalo je da bude pomoćni trener banjalučkog Borca Zoran Dragišić, ali je otputovao na seminar za polaganje trenerske licence u Sarajevo, a naknadno je pozvan trener Kozare Igor Janković. Uskoro će biti još jedna reprezentativna akcija i to u Beogradu kada će Republika Srpska odigrati prijateljsku utakmicu, najvjerovatnije protiv Teleoptika.

Pozvani igrači

Golmani: Nikola Petrović (Sutjeska), Nemanja Trkulja (Kozara). Igrači: Mladen Kukrika, Dejan Popović, Miloš Aćimović  (Leotar), Nemanja Pekija, Saničanin Siniša (Rudar Prijedor), Marko Mrgud (Sutjeska), Ognjen Petrović, Dejan Maksimović, Ognjen Škorić, Nemanja Gavrić  (Kozara), Dabor Arnautović, Stojko Kikić (Podrinje), Aleksandar Vojinović, Ljuban Antonić, Marinko Rastoka (Sloboda NG), Ognjen Jeftenić, Ognjen Topić (Sloboda MG), Branko Jevtić (Napredak), Aleksandar Glišić, Igor Susaković, Novak Popadić (Tekstilac), Aleksandar Kondić, Dejan Gavrić (Proleter), Stefan Pljevaljčić, Nebojša Sekulić (Drina HE), Mile Paštar, Srboljub Jandrić (Krupa), Vanja Zekić (Vlasenica), Blagoja Kovačević (BSK), Mirko Milaković (Jedinstvo, Ž), Ljubiša i Siniša Sarkić (Modriča M), Aleksandar Trujić (Lokomotiva, B), Perica Mićić (Borac, Š).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana